eur:
367.99
usd:
342.33
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Pixabay

Beszéljünk az egyszülős gyermekek sorsáról – videók

Egymásután négy kisfilm (esettanulmány) készül különböző egyszülős gyermeksorsokról.

Az Egyszülős Központ elindította négy kisfilmből álló sorozatát, amely a gyerekek szemszögéből mutatja be, hogy milyen egyszülős családban felnőni. Az első részt múlt héten mutatták be.

Az Egyszülős Központ vezetője, Nagy Anna az InfoRádióban elmondta, sokat beszélünk, tudunk azokról a helyzetekről, amikor az embert elhagyja a párja, de az kevésbé ismert, a gyermekben mi játszódik le ilyenkor, illetve ezt követően, "az ő traumája legalább akkora, mint a miénk" – fogalmazott.

A kisfilmek az alábbiakról szólnak:

1. a válás előtt, alatt és után kialakítható helyzetről

2. egy kisgyermek elveszíti az édesanyját (gyász)

3. apa nélkül felnövők (megjelenés előtt)

4. egy szülő által örökbefogadott gyermekek (megjelenés előtt)

Amit el szeretnének érni a filmekkel, az részben az, hogy segítsenek a gyermekeknek látni azt, hogy más is átéli az ő nehézségeiket, ezáltal kapaszkodóik is lesznek, hogy az ismeretlen helyzet hogyan dolgozhatók fel.

A filmek a szülőknek is szólnak, akik sokszor nem tudják, mit mondjanak a gyermeknek, hogyan álljanak a helyzethez. "Adjunk egy olyan kapaszkodót, amiben össze is tudnak fogni szülők és gyermekek" – mondta Nagy Anna.

A kisfilmeket az Egyszülő.hu oldalon lehet megtekinteni. A filmek megvalósítását a kormány is támogatta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Évről évre csökken Németországban az abortuszt végrehajtó orvosok száma. Az ország egyes régióiban egyetlen orvos sem végez terhességmegszakítást. Az ok a Btk. 218. paragrafusa: az abortusz bűncselekménynek számít. Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége egyetért ezzel.
VIDEÓ
Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Gazdasági adatok tekintetében ma itthon és a nemzetközi porondon sem érkezett fontos adatközlés - a hét eddigi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, nagyrészt inkább csak oldalazott a piac, és a befektetők a gyorsjelentési szezon lecsengésével már inkább az amerikai és az európai jegybank jövő heti kamatdöntő ülésére készülnek. Az amerikai indexeknél folytatódott a heti szárnyalás, és az S&P 500 már szemre a bikapiaci tartományba kerül, de jövő héten a Federal Reserve még mindent átírhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×