INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

uniós forrás

uniós költségvetés

parlamenti vitanap

Az ellenzék parlamenti vitanapot szeretne az új uniós források felhasználásáról

Az ellenzék parlamenti vitanapot szeretne az új uniós források felhasználásáról

Infostart

Szerintük a kormány nem egyeztet elég alaposan erről. Külön konzultáció is indulna.

Politikai vitanapot kezdeményez az LMP az Országgyűlésben a többi ellenzéki párttal egyetértésben a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban Magyarországnak biztosított, mintegy 18 ezer 500 milliárd forintos fejlesztési és válságkezelési forrás felhasználásáról.

Schmuck Erzsébet társelnök szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a forrás felhasználása nem lehet a Fidesz magánügye, nem dönthet arról egyszemélyben Orbán Viktor miniszterelnök.

A felhasználásról szóló terveket április elején be kell nyújtani Brüsszelnek, így azt az Országgyűlésnek is meg kell vitatnia - hangsúlyozta.

A felhasználás első tervezetét a kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta, és az operatív program vázlata is megismerhető. Schmuck Erzsébet szerint azonban a kiemelkedően fontos egyeztetést furcsa módon nem kíséri kommunikációs kampány.

Kijelentette: az összeget az oktatás fejlesztésére, a digitalizációra, a társadalmi kohézió növelésére és más fontos feladatokra lehet felhasználni, 5000 milliárd forintot azonban célzottan a zöld átállásra kell fordítani.

Soha nem állt még rendelkezésre ennyi pénz a zöld energia támogatására, a körkörös gazdaság kialakítására, klíma- és környezetvédelmi célokra, soha nem volt még ekkora kerete a digitális gazdaság és oktatás fejlesztésének

- mutatott rá. Ebből a forrásból lehet az élhető jövőt megalapozni, de óriási károkat is lehet okozni az által, ha azt rosszul használják fel - hangsúlyozta az LMP-s politikus. A képviselő kiemelte, az összeg nem folyhat el korrupciós csatornákon és nem szolgálhatja a jövő évi választás előtt a Fidesz hatalmon maradását sem.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018