INFORÁDIÓ
2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

vitézy dávid

blaha lujza tér

bkk

A Blaha Lujza tér Budapesten 2018. március 28-án. A teret mintegy kétmilliárd forintból, várhatóan 2019 végére felújítják.

Blaha: újabb csatatér a kormány és a főváros között

Infostart

Vitézy Dávid szerint a Városházán vagy akkor nem mondanak igazat, amikor a körúti villamosátvezetést támogatják, vagy akkor, amikor ellenzik.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője és a Blaha Lujza tér ügyében szintén kész tervekkel rendelkező BKK vitában áll, hogy mi legyen az fővárosi közlekedés egyik fontos csomópontjában.

A BKK határozottan képviseli azt az álláspontot, hogy a Népszínház utca körúti torkolatát követő lehetséges átvezetés útjába fákat, szökőkutat és utcabútorokat telepít, most ezt újra megerősítette a Magyar Közlekedési Klub, erre válaszul azonban Vitézy Dávid terjedelmes Facebook-posztban reagált.

“A villamos-átvezetés nyomvonalába azonban utcabútorokat és egy szökőkutat helyezünk, fákat ültetünk.” - ezt írta ma a... Közzétette: Vitézy Dávid2021. február 19., péntek

Vitézy Dávid azt kifogásolja, hogy az "elépítéssel" ellehetetlenül mindenféle, a Rákóczi úti villamostervezéssel kapcsolatos mindenféle elképzelés, de azt véleménye hangoztatása mellett ő is elismeri, hogy a döntés a Városháza kezében van, amely szerinte korábban azt képviselte, hogy a Blaha rendbetétele "épp hogy megnyitja" a villamosépítés lehetőségét.

A vezető nem szeretne "politikai vitát" nyitni, vagy azt találgatni, ki nem mondott igazat a Blaha Lujza térrel kapcsolatban, inkább konstruktív kíván lenni, annyit javasol, ne legyenek fák és szökőkutak a lehetséges villamosátvezetés útjában.

Vitézy Dávid erre a posztra reagálva írt most.

A Blaha Lujza térrel kapcsolatban mostanában elég gyakran jelentkeztünk - és miközben ezeket a bejegyzéseket írtuk,... Közzétette: Magyar Közlekedési Klub2021. február 19., péntek

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Schlecht Csaba

A Simicska Lajoshoz kötődő korábbi gazdasági cégbirodalom fontos emberét, országos sajtóorgánumok...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018