INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

bkk

blaha lujza tér

budapest

felújtás

A Blaha Lujza tér látképe, balra a József körút felőli épületek, jobbra a Corvin áruház. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Így újulhat meg a Blaha Lujza tér

Infostart / MTI

Megjelent a fővárosi Blaha Lujza tér felújításának tervezési és kivitelezési munkáiról szóló közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása az Európai Unió hivatalos lapjában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Eredményes eljárás esetén a Blaha Lujza téren egy új arculatú, a mai városi használati igényeket kielégítő, nagyvonalú belvárosi közösségi tér jöhet létre 2022 őszére - közölte a BKK.

Az egyik legforgalmasabb fővárosi csomópont felújításának fő célja a tér élhetőségének javítása - tették hozzá.

Azt írták: több mint öt évtized után új, egységes arculatú térként újul meg Budapest jelentős történelmi és szellemi örökséggel bíró, ikonikus városi csomópontja, találkozóhelye, a Blaha Lujza tér.

A tervek szerint a köztéren jelentősen nő a zöldfelületek aránya, a korábbi tervekkel ellentétben kevesebb fát vágnak ki, és a tervezettnél több facsemetét ültetnek. Továbbá a felszíni csomópontot teljes mértékben akadálymentesítik, felújítják az aluljáró szigetelését, nyilvános WC-t építenek, és részben módosul a teret határoló utak forgalmi rendje is - sorolták.

Ugyanakkor

az aluljáró belső burkolatainak felújítása és a Somogyi Béla utca átépítése opciós tételként szerepel a tenderben.

Ez azt jelenti, hogy megfelelő ajánlatok esetén, városvezetői döntést követően hívja majd le a BKK - ismertették.

Hozzáfűzték, hogy a felújítást a magyar állam is támogatja, ugyanis a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának október 15-i ülésén a kormány ígéretet tett egymilliárd forint összegű támogatás biztosítására.

A támogatói okirat aláírása az eredményes eljárás egyik feltétele, a tér átépítésének koncepciójába nemcsak a szakma, hanem a helyi lakosok javaslatait is beépítették - tartalmazza a közlemény.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018