eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: MKIK

Hallgassa meg Orbán Viktort és Varga Mihályt a gazdasági évnyitón!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén a kamarai elnök mellett a miniszterelnök és a pénzügyminiszter is értékelte a 2020-as évet és szólt az ideiről.

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: elindult a gazdaság-újraindítási akcióterv, ennek egy eleme lesz, hogy a koronavírus-járvány miatt bajba került kis- és középvállalkozások kapnak egy 10 évre szóló, 10 millió forint erejéig kamatmentes kölcsönt, amelyet csak 3 év után kell elkezdeni törleszteni. Elmondta azt is, hogy az akár húsvétra is időzíthető nyitásról nemzeti konzultáció indul.

Varga Mihály közölte: a beruházási ráta magas szinten tartása alapozza meg a következő évek növekedését. Ebben van jelentős előnye az országnak, és ez alapozza meg a következő évek növekedését. A pénzügyminiszter szerint az idei második negyedév lesz a fordulópont, amikor már kétszámjegyű lesz a gazdasági növekedés.

A teljes beszédeket alább meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×