eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. A Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között július 8-ától közlekedik a 100E jelzésű járat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy bírságot kapott a BKK a reptéri jegyek miatt

A 100E busz miatt sújtott le Budapest Főváros Kormányhivatala. Épp annyi a büntetés, amennyiért jegyet vettek a nem működő járatra.

A kormányhivatal 14 millió forint bírságot szabott ki jogsértés miatt a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel szemben, amiért a társasága Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Deák Ferenc tér között közlekedő, 100E jelzésű járatára úgy értékesített menetjegyet április és október között, hogy azt a koronavírus-járvány miatt nem üzemeltette.

A fogyasztóvédelmi eljárás megállapította, hogy a BKK tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztókkal szemben, mely során több mint 14 millió forinttal károsította meg a vásárlókat. A BKK akkor járt volna el megfelelően, ha az érintett járat közlekedtetésének felfüggesztésekor a jegyek értékesítését is felfüggesztette volna.

A 100E-re elővételben még lehetett jegyet váltani, pedig a koronavírus-járvány miatt már nem közlekedett áprilistól.

Nagyjából 15 ezren vettek vonaljegyet a jegyautomatákból és a mobiljegy alkalmazáson keresztül, amivel a BKK 14 millió forintos kárt okozott a vásárlóknak.

A közlekedési cég elnézést kért és azóta már javította a hibát, így már nem lehet jegyet venni a járatra. A fel nem használt repülőtéri vonaljegyek árát díjmentesen visszatérítik a BKK ügyfélközpontjaiban, és a külföldi állampolgárok is online visszaválthatják a megvásárolt jegyet.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×