INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

bkk

reptéri busz

jegyértékesítési rendszer

eljárás

fővárosi kormányhivatal

A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. A Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között július 8-ától közlekedik a 100E jelzésű járat.

Eljárást indított a fővárosi kormányhivatal a BKK-val szemben

Infostart

A jelenleg nem működő repülőtéri, 100E jelzésű buszjáratra szóló, korábbi jegyértékesítése miatt.

A BKK a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Deák Ferenc tér között közlekedő, 100E jelzésű járatát a koronavírus-járvány miatt nem üzemelteti, ennek ellenére a vonaljegyeket hónapokon át továbbra is értékesítette, azok megvásárolhatók voltak a jegyautomatákból és a mobiljegy-alkalmazáson keresztül is. A BKK a közelmúltban közölte, megszüntette a jegyvásárlási lehetőséget, a fel nem használt jegyek árát július óta kérelemre visszatérítik vagy azokat visszaváltják az ügyfélszolgálataikon. Úgy tudni, az utasok 16 ezer jegyet vásároltak a nem létező járatra, amellyel a fővárosi fenntartású BKK 14 millió forintos kárt okozott a vásárlóknak. A BKK korábban arról számolt be, hogy a 100E közlekedésének leállásáról tavasszal tájékoztatták az utasokat, de mivel a leállást rövid időre tervezték, továbbra is lehetett elővételben jegyet váltani a járatra.

Budapest Főváros Kormányhivatala közölte, az eljárás az után indult, hogy a kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztályára közérdekű bejelentés érkezett. Adatszolgáltatásra kötelezték a BKK-t, a közlekedési társaságnak választ kell adnia a többi között arra, hogy hol és milyen módon hívták fel a közlekedők figyelmét a járat szüneteltetésére, a járat megszüntetése óta hány jegyet értékesítettek összesen, illetve milyen intézkedéseket tesz a BKK, hogy a megvásárolt vonaljegyek ellenértékét visszafizessék a fogyasztóknak.

Nem jártak a BKK-hajók sem, de azokra is lehetett jegyet venni, április óta 78 felnőtt és 37 gyerek utazási jogosultságot adtak el - ismertette a társaság a szombati közleményében. Közölték akkor azt is, hogy a társaság elismeri a felelősségét, a fel nem használt jegyek eladásából származó 14 millió forintot visszatérítik a vásárlóknak, illetve jótékony célra fordítják.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Kormányhivatal vizsgálata a BKK jegyértékesítése miatt - Sára Sára Botond kormánymegbízott, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018