eur:
393.61
usd:
369.34
bux:
65730.6
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Publicus Intézet: a szocialista érzelmű szavazókat megosztja a közös lista gondolata

Az MSZP–P szavazói közül majdnem minden harmadik úgy látja, el kellene indulni önállóan 2022-ben.

Az ellenzéki szavazók 62, a kormánypártiak 20 százaléka gondolja úgy: Budapesten azért nem indulnak országosan ismert fideszes politikusok, mert veszélyben volna a győzelmük egyéniben - derül ki a Publicus Intézetnek a Népszava megbízásából készített felméréséből.

Mint ismert, Varga Mihály (PM), Gulyás Gergely (kancelláriaminiszter) és Kocsis Máté (Fidesz-frakcióvezető) sem indul korábbi egyéni választókerületében.

A Publicus felmérése szerint a fideszes szavazók mindössze 42 százaléka indokolja ezt azzal, hogy ezek a politikusok nem érnének rá kampányolni kormányzati munkájuk miatt, márpedig a Fidesz ezzel magyarázza a folyamatot.

A kutatásból az is kiviláglik, hogy az ellenzéki szavazók 77 százaléka szerint pártjaiknak akkor van nagyobb esélyük a győzelemre, ha egy közös listával indulnak, az MSZP-Párbeszéd szavazói közt azonban van egy 29 százaléknyi tábor, amely külön indítaná pártját. A többi ellenzéki pártnál 2-3 százalék ez az arány. A közös listát a DK-sok 97 százalékos arányban támogatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×