eur:
393.11
usd:
367.78
bux:
67042.09
2024. április 26. péntek Ervin
Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott képen az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 elleni oltóanyag, a Gam-Covid-Vak előállításán dolgoznak az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet moszkvai laboratóriumában 2020. augusztus 6-án. A vírus ellen a világon elsőként bejegyzett vakcina árusítását a tervek szerint augusztusban elkezdik Szputnyik V néven.
Nyitókép: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)

Percről percre – a koronavírus-járvány hírei szombaton

Ha megválasztják, Joe Biden „lezárná” az Egyesült Államokat. Világszerte már majdnem 23 millióan hunytak el a járványban,

2020.08.22. 21:30

Trump szerint a gyógyszerfelügyelet szabotál

Az amerikai elnök megvádolta szombaton az országos gyógyszer- és élelmiszer-felügyeletet (FDA), hogy a hatóságnál bizonyos körök szándékosan lassítják a koronavírus elleni oltás fejlesztését a novemberi elnökválasztásig.

2020.08.22. 20:02

Romlott a helyzet, Róma környéke az új olasz gócpont

Több mint ezer új koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt 24 órában Olaszországban; utoljára május 12-én volt magasabb az egy nap alatt regisztrált új esetek száma - közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.

2020.08.22. 19:58

Koronavírus-járvány: már Dél-Korea is szigorít

A koronavírusos esetek számának újbóli megugrása miatt Dél-Koreában az egészségügyi miniszter bejelentette szombaton, hogy szigorítják a korlátozásokat: országosan betiltják a tömegrendezvényeket, bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, a templomokat és nézők nélkül tartják meg a sporteseményeket.

2020.08.22. 19:16

Több tucat cseh Horvátországból hurcolta haza a vírust

Csehországban pénteken, első ízben az ötszázat is meghaladta a napi megbetegedések száma. Az új fertőzöttek közül többen is Horvátországból hurcolták be a vírust.

2020.08.22. 19:16

Vuhanról készített dokumentumfilmet Aj Vej-vej

A koronavírus-járvány kitörésekor lezárt Vuhanról készített dokumentumfilmet Aj Vej-vej világhírű kínai művész.

2020.08.22. 16:54

Meghaladta a háromszázat a napi új esetek száma Horvátországban

Horvátországban a negyedik egymást követő napon döntött rekordot az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, meghaladva a háromszázat - derült ki a válságstáb szombati jelentéséből. Szlovéniában is nőtt a napi új esetek száma.

2020.08.22. 16:54

Az építészetbe is rendesen beletenyerel a koronavírus

Tima Zoltán Ybl-díjas építész már konkrét példát is tud említeni az építészeti eljárások világából, amiben bizony a járványhelyzet diktál.

2020.08.22. 14:23

Romániában ötszáz fölé emelkedett az intenzív osztályon kezeltek száma

Romániában először emelkedett 500 fölé a koronavírusos megbetegedés miatt intenzív osztályon kezelt súlyos betegek száma - közölték hivatalosan.

2020.08.22. 13:30

Van egy újabb ország, ahol már a hárommilliót közelíti a fertőzöttek száma

Az azonosított koronavírusos esetek rekord napi növekedését jelentette szombaton India, amivel hárommillió közelébe került az eddigi összes fertőzött száma az 1,35 milliárd lakosú dél-ázsiai országban.

2020.08.22. 12:59

Rekordmegbetegedést jelentettek Csehországból

Csehországban pénteken, első ízben az ötszázat is meghaladta a napi megbetegedések száma.

2020.08.22. 11:44

A koronavírus átrendezte a sörfogyasztási szokásokat is Szlovákiában

Sokkal kisebb a forgalmuk a szlovák kocsmáknak, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban. Az emberek a korlátozások feloldása után ahelyett, hogy újra ellátogatnának kedvenc ivójukba, átszoktak az otthoni sörfogyasztásra.

2020.08.22. 10:14

Zacher Gábor: a karanténban egy pici szikra is berobbanhat

A karantén hatására világszerte, így minden bizonnyal Magyarországon is megnőtt a legális feszültségoldók és altatók forgalma, voltak, akik pedig a korábbinál több alkohol fogyasztásával igyekeztek a felgyülemlett feszültséget oldani – mondta Zacher Gábor.

2020.08.22. 09:52

Harmincöt beazonosított új fertőzött, nincs újabb elhunyt

Harmincöt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5133 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 611 fő, 3692-en pedig már meggyógyultak.

2020.08.22. 09:29

A világban 22,95 millió a fertőzöttek száma, egy nap alatt 5600-an haltak meg

Már 22 951 020 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 799 300, a gyógyultaké pedig 14 713 991 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint.

2020.08.22. 09:29

Elnökként Biden lezárná az Egyesült Államokat és gazdaságát a járvány miatt

Elnökké választása esetén teljesen lezárná az Egyesült Államokat és gazdaságát a koronavírus-járvány miatt - jelentette ki Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje az ABC televízió péntek éjjeli híradójának adott interjújában. "Lezárnék mindent, hallgatnék a tudósokra" - mondta a demokraták elnökjelöltje. Hangsúlyozta: "készen állok bármit megtenni az emberéletek megmentése érdekében, mert az országot nem indíthatjuk be addig, amíg a vírust nem győztük le".

2020.08.22. 09:27

A Franciaországból az Egyesült Királyságba érkezőknek nyilatkozniuk kell a tünetmentességükről

A Franciaországból az Egyesült Királyságba érkezőknek önbevalláson alapuló nyilatkozatot kell tenniük arról, hogy nem szenvednek az új típusú koronavírus okozta megbetegedés tüneteitől és a megelőző 14 napban nem találkoztak fertőzöttel - közölte a brit kormány pénteken. Az érvényben lévő szabályozások értelmében augusztus 15-től minden, Franciaországból érkező utasnak el kell különítenie magát. Korábban a brit kormányt sok bírálat érte, kritikusai szerint a járvány elején lassan reagált a kór terjedésére. London júniusban vezetett be elkülönítési szabályokat a külföldről érkezők számára.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×