eur:
394.37
usd:
371.57
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Koronavírus-járvány: már Dél-Korea is szigorít

A koronavírusos esetek számának újbóli megugrása miatt Dél-Koreában az egészségügyi miniszter bejelentette szombaton, hogy szigorítják a korlátozásokat: országosan betiltják a tömegrendezvényeket, bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, a templomokat és nézők nélkül tartják meg a sporteseményeket.

Ismét rekordot döntött szombatra a fertőzéses esetek napi száma az országban: az utóbbi 24 órában 332 esetet jegyeztek fel. Ez már a 9. egymást követő nap volt háromjegyű új esetszámmal. Május 8. óta nem volt ilyen sok új eset.

Az új fertőzések zömét ismét Szöulban és környékén találták, csakúgy, mint az elmúlt hetekben, de az ország minden nagyobb városában és kisebb településeken is találtak új fertőzöttet.

Az összes fertőzésszám immár 17 002 és 309-en belehaltak a betegségbe.

A szombaton közölt szigorításokat a fővárosban és környékén már a hét közepén bevezették, noha sokáig halogatták gazdasági okok miatt.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×