eur:
394.61
usd:
365.18
bux:
65477.72
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Van egy újabb ország, ahol már a hárommilliót közelíti a fertőzöttek száma

Az azonosított koronavírusos esetek rekord napi növekedését jelentette szombaton India, amivel hárommillió közelébe került az eddigi összes fertőzött száma az 1,35 milliárd lakosú dél-ázsiai országban.

Az elmúlt 24 órában regisztrált 69 878 új fertőzéssel már a 18. egymást követő napon nőtt ez a szám, és a negyedik egymást követő napon van 60 ezer fölött. Eddig 2 975 701 fertőzöttet jegyeztek föl, ami a harmadik legtöbb a világon a 330 millió lakosú Egyesült Államok és a 210 millió lakosú Brazília után.

A halálos áldozatok száma 945 volt az utóbbi egy napban, amivel 55 794-re nőtt a számuk Indiában, ez pedig a negyedik legtöbb a világon, az Egyesült Államokat, Brazíliát és Mexikót követően.

A betegségből eddig 2,2 millióan gyógyultak fel Indiában.

A helyzet a fővárosban, Újdelhiben és a pénzügyi központban, Mumbaiban a legsúlyosabb.

Egyre nagyobb a nyomás a szövetségi kormányon, hogy szigorúan korlátozza a tömegrendezvényeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×