eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma
Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában, Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy az AstraZeneca és az ausztrál kormány közötti megállapodásnak köszönhetően az ausztrál lakosok a világon az elsők között fogják megkapni a koronavírus elleni vakcinát, amennyiben azt sikerül kifejlesztenie a cégnek.
Nyitókép: Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában, Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. (MTI/AAP/Dan Himbrechts)

Percről percre - a koronavírus-járvány csütörtöki hírei

44 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, Budapesten az elmúlt idők legmagasabbja az adat. Új módszer érkezhet a Covid-19 betegség gyógyítására. A járvány csütörtöki hírei egy helyen.

2020.08.20. 19:54

Európai rekorder lett a magyar infláció

A júliusi infláció a vártnál magasabb, 3,8 százalékos lett - derült ki a KSH közléséből. Most az is kiderült, mekkora ez a kontinens többi országának adatához képest.

2020.08.20. 18:46

Koronavírus - ez várható Magyarországon a legújabb szennyvízvizsgálat alapján

Az egész ország területét lefedő, friss adatokról számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ a szennyvízmintákból kimutatható SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatban.

2020.08.20. 18:32

A regisztráltak számánál 37-szer nagyobb átfertőzöttségi adatokat mértek Indiában

A hivatalos adatoknál jóval több lehet a koronavírus-fertőzöttek száma Indiában: Újdelhi lakosságának például több mint negyede elkaphatta a koronavírust egy csütörtökön közzétett tanulmány szerint.

2020.08.20. 17:50

Két görög turisztikai régióban szigorítanak

Maszkviselési kötelezettséget vezetnek be két görögországi turisztikai régióban, Mikonoszon és a Halkidiki-félszigeten a koronavírussal fertőzöttek számának hirtelen megemelkedése miatt - közölte a görög polgári védelmi hatóság szerdán.

2020.08.20. 16:29

Minden eddiginél rosszabb adatok Horvátországból, Németország figyelmeztetést adott ki

Két tengerparti megye érintett, Zágrábba is onnan hurcoltak be fertőzéseket.

2020.08.20. 14:40

Az Európai Bizottság 225 millió adag, koronavírus elleni oltóanyagot tervez felvásárolni

Néhány dolgot már tudni lehet a közösségi unióvásárlási akció nyomán az egyes országok számára elérhetővé váló vakcinákról.

2020.08.20. 14:09

Szintet lépett a járvány déli szomszédunknál

A drámai számok mellé jó hír is érkezett.

2020.08.20. 13:52

Április vége óta nem volt ilyen sok új fertőzés Németországban

Csaknem négy hónapja, április vége óta nem volt ilyen magas a regisztrált koronavírus-fertőzések napi száma Németországban a csütörtökön közölt hivatalos adatok szerint.

2020.08.20. 10:07

Az elmúlt hetek legtöbb új koronavírus-fertőzését regisztrálták Budapesten

Negyvennéggyel, 5046-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020.08.20. 09:50

Orbán Viktor: az élet kötelesség, ez legyen az iránytű

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren. Átadta az Összetartozás emlékhelyét is és egy új 100 éves időszakot hirdetett.

2020.08.20. 08:20

Koronavírus - megfejtettek egy rejtélyt, újfajta kezelések jöhetnek

Amerikai tudósok rájöhettek, mi okozza az egyik legismertebb tünet, a szagláskészség elvesztését.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×