eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma
Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet.
Nyitókép: Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet. (MTI/EPA)

A regisztráltak számánál 37-szer nagyobb átfertőzöttségi adatokat mértek Indiában

A hivatalos adatoknál jóval több lehet a koronavírus-fertőzöttek száma Indiában: Újdelhi lakosságának például több mint negyede elkaphatta a koronavírust egy csütörtökön közzétett tanulmány szerint.

A kutatók tizenötezer újdelhi lakos augusztusi vérmintáját elemezve arra az eredményre jutottak, hogy 29,1 százalékuk szervezete termelt antitestet a vírus ellen - jelentették be a helyi egészségügyi hatóságok.

A mintából arra következtettek, hogy 5,8 millióan kaphatták el a koronavírust Újdelhiben, 37-szer többen, mint ahogy azt a hivatalos adatok állítják. A járvány kezdete óta 156 139 fertőzöttet regisztráltak a több mint húszmillió lakosú indiai fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×