eur:
395.04
usd:
364.21
bux:
65475.53
2024. március 19. kedd Bánk, József
Védőfelszerelést viselő ápoló megsimogatja egy beteg kezét a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

44 új koronavírus-beteg, nincs újabb elhunyt Magyarországon

Negyvennéggyel, 5046-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 609, 3678-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 759, ez 31-gyel több az előző napinál.

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka (260 fő), az elhunytak 60 százaléka (366 fő), a gyógyultak 43 százaléka (1572 fő) budapesti.

Kórházban 57 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen. 7663-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 390 079.

Budapesten folyamatosan növekszik a betegségszám,

az előző napi 15-ös emelkedés után most kereken hússzal több a beteg.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 7, Pest megyében 3, Veszprém, Nógrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében 2-2, míg Fejér, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád-Csanád megyében 1-1 fővel nőtt a fertőzöttek száma.

Az eddig regisztrált koronavírus-megbetegedések száma megyei bontásban (Forrás: koronavirus.gov.hu)
Az eddig regisztrált koronavírus-megbetegedések száma megyei bontásban (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2198) és Pest megyében (741) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (392), Komárom-Esztergom (315), Zala (279), Csongrád-Csanád (158), Borsod-Abaúj-Zemplén (153), Veszprém (150) és Győr-Moson-Sopron megye (109), a sor végén Békés megye áll (19).

Továbbra is kiemelkedően fontos itthon az eddigi szabályok betartása:
távolságtartás, maszkviselés, sűrű kézmosás/kézfertőtlenítés, valamint az, hogy aki tüneteket észlel magán, még ha csak enyhéket is, ne menjen közösségbe, családi rendezvényre

- figyelmeztetnek a szakemberek.

Mindemellett mivel a külföldi országokban romlik vagy stagnál a helyzet, szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, ezekre a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs - ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a szerdai Kormányinfón.

Szeptember elseje utánra külföldi nyaralást senki ne szervezzen, különösen a déli országokba - fogalmazott, azt hangsúlyozva: az oktatás újraindítása elengedhetetlen az ország működőképességének fenntartásához, márpedig ehhez arra van szükség, hogy ne nőjön a fertőzöttek száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×