eur:
395.04
usd:
364.21
bux:
65475.53
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus - megérkeztek a szennyvízvizsgálatok friss eredményei

Az egész ország területét lefedő, friss adatokról számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ a szennyvízmintákból kimutatható SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatban.

A vizsgált településeken a szennyvizekben mért örökítő anyag mennyisége az előző hét eredményeihez képest minden esetben stagnálnak - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

E vizsgálat alapján 4-10 nappal előre lehet megjósolni, hogy egy adott településen várható-e a koronavírusos megbetegedések számának nagyobb növekedése.

Az NNK a vizsgálatokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, a mintavételezés során a vírus örökítőanyagának jelenlétét vizsgálják, hogy az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhessenek.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte: annak érdekében, hogy elkerüljük az új koronavírus-gócpontok kialakulását és megelőzzük a közösségi terjedés felgyorsulását, továbbra is be kell tartani az érvényben lévő járványügyi megelőző szabályokat.

A legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató egyének álljanak munkába, menjenek közösségbe,

különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira. Kerüljük a zsúfolt helyeket, helyzeteket, különös tekintettel a zárt térben szervezett rendezvényekre.

Mindemellett kiemelt figyelmet szükséges fordítani

  • a higiénés szabályok betartására,
  • az arc érintésének elkerülésére,
  • az alapos szappanos kézmosásra vagy alkoholos kézfertőtlenítésre,
  • a köhögési etikett betartására,
  • a felületek rendszeres alapos fertőtlenítésére és a szellőztetésre,

mert ezekkel a jelenlegi alacsony járványügyi kockázat hatékonyan tovább csökkenthető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×