INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

tankönyv

ingyenesség

maruzsa zoltán

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára (b) és Tőczik Zsolt, a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezetője a tankönyvek kiszállításának megkezdéséről tartott üllői sajtótájékoztatón a KELLO központi raktárában 2020. augusztus 3-án. A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet.

Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

Infostart / MTI

Csaknem 1,2 millió tanuló részesül ingyenes tankönyvellátásban - erősítette meg a korábbi kormánydöntést az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán Üllőn, a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktárában közölte, hogy a múlt évhez képest 150-160 ezer tanulóval több részesül térítésmentes tankönyvellátásban, amire a költségvetésben 13,8 milliárd forintot biztosít az állam. Hozzátette, hogy 2013-ban, amikor elindult az ingyentankönyv-program, szociális alapon a diákok 54 százaléka, 614 804 fő, 2019-ben pedig már a diákok 85 százaléka, 1 080 836 fő részesült ingyenes tankönyvellátásban.

Egyszerűsödik az ellátás folyamata, mivel ez évtől a KELLO-val közvetlenül számol el az Emmi, ami könnyíti az oktatási intézmények bürokratikus terheit is - jelezte az államtitkár.

Maruzsa Zoltán beszélt arról, hogy

mivel módosult a Nemzeti alaptanterv, összesen 61 új vagy átdolgozott tankönyv készült el, amit 12 ezer oldalon, 130 szakértő írt, szerkesztett, tördelt, lektorált.

Közölte, az idei tankönyvjegyzéken 52 kiadó 2907 tankönyve szerepel, a jegyzéken szereplő könyvek csaknem 54 százaléka az Oktatási Hivatal kiadásában készült el. Összesen 1918 állami kiadású tankönyv szerepel a jegyzéken, ami az összes könyv 65 százaléka. Az államtitkár azt mondta, hogy az idén 4073 iskola 13 millió 455 ezer könyvet rendelt, ami az elmúlt tanévhez képest 385 ezerrel több.

Tőczik Zsolt, a KELLO ügyvezetője arról beszélt, a járványhelyzet ellenére sikerült megoldani, hogy a tanévkezdésre eljussanak az iskolákba a tankönyvek, amelyek kiszállítása hétfőn kezdődött meg. Úgy fogalmazott, hogy a minőséget tekintve világszínvonalú tankönyvek kerülnek a tanulók, tanárok és szülők kezébe.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018