INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

hajógyári-sziget

kovács katalin

kajak

A budapesti Hajógyári-sziget látképe észak felől a Sziget fesztivál harmadik napján.

Elköltözik a Hajógyári-szigetről a Kovács Katalin-centrum álma

Infostart

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter már egy lehetséges helyszínről is beszélt a Kormányinfón, és a sziget egy másik fontos hírét is bejelentette.

Maratoni hosszúságú ülésén a kormány foglalkozott a Hajógyári-sziget sorsával is.

Ismert, korábban felmerült több kormányzati terv is a szigettel kapcsolatban, ezek egyike egy árvízi védműrendszer volt, a másik pedig egy nagyobb, síkvízi evezős központ létesítése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó bevezető tájékoztatójában azonban rögtön leszögezte: a kormány lemond mindenféle elképzeléséről a területen.

"A kormány döntött arról, hogy

a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem támogat;

ismertek az árvízvédelmi rendszerrel és a Kovács Katalin kajak-kenu sportközponttal kapcsolatos viták, a kormány nem kíván továbbra sem olyan beruházást megvalósítani Budapesten, amelyet a Fővárosi Önkormányzat, illetve a helyi önkormányzat nem támogat" - jelentette ki.

Az árvízvédelmi tervezés ugyanakkor a befejezésig tovább folytatódik, "a tervek el fognak készülni", de a kormány tudomásul veszi a környezetvédők és az önkormányzatok azon álláspontját, mely szerint egy nem lakott szigetről van szó, ezért az árvízvédelem különösebben nem fontos.

Gulyás Gergely ehhez kapcsolódóan bejelentette: a legendás kajakosról elnevezendő sportközpontnak találni fognak más helyszínt, ahol "közmegelégedésre működtethető", komolyan szóba jön például a Velencei-tó is, de az érintettekkel mindenütt egyeztetni fognak.

Nyitókép: A budapesti Hajógyári-sziget látképe észak felől. MTI Fotó: Magócsi Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018