eur:
393.3
usd:
367.97
bux:
66129.98
2024. április 24. szerda György
A budapesti Hajógyári-sziget látképe észak felől a Sziget fesztivál harmadik napján.
Nyitókép: A budapesti Hajógyári-sziget látképe észak felől. MTI Fotó: Magócsi Márton

Elköltözik a Hajógyári-szigetről a Kovács Katalin-centrum álma

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter már egy lehetséges helyszínről is beszélt a Kormányinfón, és a sziget egy másik fontos hírét is bejelentette.

Maratoni hosszúságú ülésén a kormány foglalkozott a Hajógyári-sziget sorsával is.

Ismert, korábban felmerült több kormányzati terv is a szigettel kapcsolatban, ezek egyike egy árvízi védműrendszer volt, a másik pedig egy nagyobb, síkvízi evezős központ létesítése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó bevezető tájékoztatójában azonban rögtön leszögezte: a kormány lemond mindenféle elképzeléséről a területen.

"A kormány döntött arról, hogy

a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem támogat;

ismertek az árvízvédelmi rendszerrel és a Kovács Katalin kajak-kenu sportközponttal kapcsolatos viták, a kormány nem kíván továbbra sem olyan beruházást megvalósítani Budapesten, amelyet a Fővárosi Önkormányzat, illetve a helyi önkormányzat nem támogat" - jelentette ki.

Az árvízvédelmi tervezés ugyanakkor a befejezésig tovább folytatódik, "a tervek el fognak készülni", de a kormány tudomásul veszi a környezetvédők és az önkormányzatok azon álláspontját, mely szerint egy nem lakott szigetről van szó, ezért az árvízvédelem különösebben nem fontos.

Gulyás Gergely ehhez kapcsolódóan bejelentette: a legendás kajakosról elnevezendő sportközpontnak találni fognak más helyszínt, ahol "közmegelégedésre működtethető", komolyan szóba jön például a Velencei-tó is, de az érintettekkel mindenütt egyeztetni fognak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×