eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Katona fertőtlenít a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthona bejáratánál 2020. április 12-én. Az intézményben eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan meghaltak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Augusztusban lehet gyanúsítás a Pesti úti idősotthonban

Egyelőre a tanúkihallgatások zajlanak, és a szakértői véleményekre várnak a hatóságok.

Augusztusban történhet gyanúsítás a Pesti úti Idős Otthonban történt haláleset miatt, és akár súlyosabb vád is lehet az ügyben – mondta az ATV Híradónak Futó Barnabás, a feljelentő ügyvédje. Az első, koronavírus-fertőzésben elhunyt lakó családja tett feljelentést, mert szerintük nem megfelelően gondoskodtak az idős hozzátartozójukról.

Foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak, a hatóságokm pénteken három órán keresztül hallgatták ki Futó Barnabás ügyfelét, emellett pedig folyamatosan zajlanak a tanúmeghallgatások.

„A szakértői vélemény valószínűleg augusztusra készül el, és addig több tanút is kihallgatnak. Akkor lesz abban a helyzetben a Nemzeti Nyomozó Iroda szerintem, hogy konkrétan megalapozott gyanút megállapítson, tehát valakit vagy valakiket meggyanúsítson, és úgy folyjon tovább a büntetőeljárás” – mondta az ügyvéd.

A fővárosi fenntartású intézményben több mint 300 lakó, 26 dolgozó fertőződött meg és 45-en hunytak el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×