eur:
369.17
usd:
345.59
bux:
48200.04
2023. június 5. hétfő Fatime
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége felpróbál egy védőmaszkot a hazai segélyszervezetek önkénteseinek készült igazolványok bemutatóján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjában 2020. március 24-én. A koronavírus-járvány idején az okmányokat a visszaélések megakadályozása érdekében használják.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Herczegh Anita: a válság után is őrizzük meg a szolidaritást

A köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete Pátyon, a szeretetszolgálat egyik idősotthonában tartott adományátadó ünnepségen vett részt.

"Azt szeretném, ha a válság nélkül is megőriznénk az eddig tanúsított szolidaritásunkat" - mondta a koronavírus-járványra utalva Herczegh Anita a pátyi Befogadás Házában. Felidézett egy másik európai országból származó, itt élő ismerősével folytatott beszélgetést, amelyben arról volt szó, hogy Magyarország miért tudta könnyebben, jobban megoldani az eddigi járványhelyzetet. Mint mondta, az ismerőse arra jutott: ehhez hozzájárult, hogy szerinte Magyarországon sokkal erősebb a szolidaritás, és nemcsak a családon belül, hanem a különböző közösségekben is.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke az ünnepségen elmondta, az NHKT munkáját segítő hat nagy karitatív szervezet nemcsak itthon, de a határon túlra is vitt adományokat. Hozzátette, hogy az általuk működtetett nemzeti összefogás vonalán, illetve számlaszámán keresztül eddig több mint 271 millió forintnyi felajánlás érkezett, és 14 hét alatt mind a 19 megyébe, 500 intézménybe jutottak el adományok. Az államtitkár ismertette, hogy sok minden más mellett több mint 100 ezer maszk és több mint 25 ezer liter fertőtlenítőszer érkezett, valamint 25 ezer Béres csepp és nyolcezer Calivita immunerősítő.

Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volt három autókereskedő cég segítsége; a felajánlott járművekkel nemcsak az adományokat lehetett célba juttatni, hanem a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók is ki tudták velük váltani a tömegközlekedést, hogy minél kevesebb kockázatnak legyenek kitéve. Soltész Miklós közölte, hogy a Porsche Hungaria Kft. - a veszélyhelyzet során tett vállalásának megfelelően - a szervizbevételéből húsz ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést és a működéshez szükséges antimikrobiális hatóanyagot vásárolt, amit felajánlott az NHKT számára. A tanács döntése alapján a berendezések a hat nagy karitatív szervezet segítségével mind a 19 megyébe, illetve a fővárosba kerülnek. A berendezésekkel több idősotthon fertőtlenítése válik lehetségessé, Pátyon az első berendezést adták át.

Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×