eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Rendőrök járőröznek a debreceni nagypiacon 2020. április 4-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokban, drogériákban és a patikákban 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak és vásárolhatnak. A rendőrség a közterületeken megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megszüntette a kormány a veszélyhelyzetet

Eltörölték az idősek vásárlási sávját, a maszkhasználat kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen, ez derül ki a szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyből.

A kormány a március 11-én elrendelt veszélyhelyzetet visszavonta, megjelent a Magyar Közlönyben az erről szóló rendelet. Ezzel párhuzamosan az egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetett be a kormány 2020. december 18-ig. A rendelet szerint háromhavonta felülvizsgálják, szükség van-e még a járványügyi készültség fenntartására. Az egészségügyi válsághelyzet legfeljebb hat hónapig tarthat, kivéve ha a kormány annak hatályát meghosszabbítja.

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvény kihirdetésével a kormány lehetőséget kap arra, hogy az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztése alapján egészségügyi válsághelyzetet rendeljen el, amely járványügyi készültségnek minősül. Ennek idején a betegek ellátása az egészségügyi válsághelyzeti ellátás keretében történik.

A szerda éjjel kiadott Magyar Közlöny szerint továbbra is kötelező a maszkhasználat, a száj és az orr eltakarása a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, és maszkot kell viselniük a vendéglátóhelyeken dolgozóknak. A hat éven aluli gyermekekre ez a kötelezettség továbbra sem vonatkozik.

Az Origo hírportál információi szerint szerdai ülésén a kormány döntött arról, hogy eltörli az idősek vásárlási idősávját. Ezt valószínűsíti, hogy a szerda éjjel megjelent rendeletben nincs benne a 65 évesnél idősebbek számára fenntartott, 9-12 közötti idősáv, így az minden bizonnyal megszűnt csütörtöktől.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×