eur:
393.13
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Védőmaszk a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újabb öt halott, megugrott az aktív fertőzöttek száma

Egy nap alatt 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Kedd reggelre 3921 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt öt idős, krónikus beteg, ezzel 532-re emelkedett az elhunytak száma,

2160-an már meggyógyultak, számuk egy nap alatt néggyel nőtt.

Az aktív fertőzöttek száma 1229 fő, hússzal vannak többen, mint hétfőn.

427 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, tízzel többet, mint egy nappal korábban. Közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 11 159-en vannak, számuk 67-tel csökkent egy nap alatt. Eddig összesen 189 969 mintavételt végeztek, hétfőhöz képest 2004-et.

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

A kormányzati tájékoztató oldalon kiemelik: a védekezés második szakaszában járunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sport rendezvények – írják.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×