eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Máté Péter könnyűzenei díj alapítását bejelentő sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2018. február 15-én. A könnyűzenei és dzsesszművészek elismerésére alapított kitüntetést először a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adják át.
Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Balog Zoltán: a történelmet őrizni, menteni és éltetni kell

Szólaljanak meg a harangok június 4-én, délután fél 5-kor a Nemzeti összetartozás napján, Trianon százéves évfordulóján! - mondta Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

Hozzátette, nem csak a vírus után kell és lehet újrakezdeni. Micsoda erő volt és van abban az újrakezdésben, melyre a magyarok közössége 1920 júniusa után kényszerült! - idézte fel videójában.

Családok százezrei, bennük közös és egyéni sorstragédiák; falvak, városok bizalommal felruházott vezetői külső diktátumok alá kényszerülve; keresztény egyházi közösségek létükben megkérdőjelezve; iskolák, a kultúra és a tudomány magyar intézményei idegen nyomás és elvárás alatt; a magyar állam tisztséget viselői munkájuktól, megélhetésüktől, felelősségüktől megfosztva - sorolta a kor megpróbáltatásait Balog Zoltán, hangsúlyozva, "mennyi fájdalom, szenvedés és micsoda erő" van ezekben a történésekben.

Mégis a magyar közösség elkezdte a következő napot, évet, évszázadot, tud dolgozni, tanulni, szeretni, gyermekhez, szomszédhoz és a világhoz magyarul szólni - tette hozzá a politikus.

A történelmet őrizni, menteni és éltetni kell - emelte ki, megjegyezve, hogy a nehézségek nem igazolják az igazságtalanságot, és a konkvisztádorokat nem mentik fel. Viszont az embereket önvizsgálatra, bűnbánatra és mindenekelőtt hálára tanítják azok iránt, akik teljes szívvel, lélekkel, szellemmel és erővel, szent akarattal újrakezdték, s folytatták az életüket emberként, magyarként - fogalmazott Balog Zoltán.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×