eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Főpolgármesteri Hivatal

Megszületett a bérmegállapodás a Főtávnál

A Budapest pótlék is része az egyezségnek.

A Főtávnál a szakszervezettel megkötött bérmegállapodás elsősorban a fizikai dolgozók bérfelzárkóztatását célozza – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A szellemi munkakörben foglalkoztatottak esetében az átlagos béremelés 4,5 százalék, míg a fizikai dolgozók esetében 7,5 százalék. Más fővárosi céghez hasonlóan a Főtávnál sem részesülnek béremelésben az osztályvezetők, főosztályvezetők, igazgatók, vezérigazgató-helyettesek és a vezérigazgató.

A bérfejlesztést a Főtáv 2020 áprilisától kezdődően érvényesíti, január 1-jei visszamenőleges hatállyal.

Kiemelték: a Főtávnál beépül a javadalmazási rendszerbe a "Budapest pótlék", amit az öt évnél hosszabb ideje a társaság alkalmazásában álló munkavállalók kapnak meg. A pótlék minimális mértéke a bér 0,5 százaléka, nagysága az eltöltött idő arányában sávosan nő, maximális mértéke 2,5 százalék.

A közlemény szerint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kiemelte: a mostani járványhelyzetben fontos, hogy a munkavállalóknak biztos jövőképet, biztos fizetést nyújtsanak.

Mártha Imre, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója azt is hangsúlyozta, hogy a Főtávnál nincs dolgozói elbocsátás a járványhelyzet miatt, és a mostani megállapodás további lépéseikhez hasonlóan már a társaság új fejlődési pályáját alapozza meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×