INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

főtáv

béremelés

bérmegállapodás

Megszületett a bérmegállapodás a Főtávnál

Megszületett a bérmegállapodás a Főtávnál

Infostart

A Budapest pótlék is része az egyezségnek.

A Főtávnál a szakszervezettel megkötött bérmegállapodás elsősorban a fizikai dolgozók bérfelzárkóztatását célozza – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A szellemi munkakörben foglalkoztatottak esetében az átlagos béremelés 4,5 százalék, míg a fizikai dolgozók esetében 7,5 százalék. Más fővárosi céghez hasonlóan a Főtávnál sem részesülnek béremelésben az osztályvezetők, főosztályvezetők, igazgatók, vezérigazgató-helyettesek és a vezérigazgató.

A bérfejlesztést a Főtáv 2020 áprilisától kezdődően érvényesíti, január 1-jei visszamenőleges hatállyal.

Kiemelték: a Főtávnál beépül a javadalmazási rendszerbe a "Budapest pótlék", amit az öt évnél hosszabb ideje a társaság alkalmazásában álló munkavállalók kapnak meg. A pótlék minimális mértéke a bér 0,5 százaléka, nagysága az eltöltött idő arányában sávosan nő, maximális mértéke 2,5 százalék.

A közlemény szerint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kiemelte: a mostani járványhelyzetben fontos, hogy a munkavállalóknak biztos jövőképet, biztos fizetést nyújtsanak.

Mártha Imre, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója azt is hangsúlyozta, hogy a Főtávnál nincs dolgozói elbocsátás a járványhelyzet miatt, és a mostani megállapodás további lépéseikhez hasonlóan már a társaság új fejlődési pályáját alapozza meg.

Nyitókép: Főpolgármesteri Hivatal
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018