INFORÁDIÓ
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit

távhő

főtáv

karbantartás

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv Zrt.) Észak-budai Fűtőművének kéménye 2017. január 7-én.

Tízezer budapesti lakásban nem lesz távfűtés csütörtökön

Infostart / MTI

Hibaelhárítás miatt reggel 6 órától 16 órán át szünetel a távhőszolgáltatás a Kispesti hőkörzet bizonyos részein.

A Főtáv szakemberei sikeresen lokalizálták az 1978-ban épült távhő gerincvezeték hibáját a KÖKI és a Kispesti Erőmű közötti városrészen, a gyors reagálással megakadályozták, hogy az üzemzavarral érintett ellátási terület teljes egésze, azaz mintegy 40 ezer fogyasztó szolgáltatás nélkül maradjon. Így a területen csupán 10.911 lakossági és 121 közületi fogyasztó lesz érintett a szolgáltatás kimaradásában. Ezeknél az ügyfeleknél elsősorban a melegvízszolgáltatás szünetelésére lehet számítani. Az enyhe idő miatt ugyanis sok ingatlanban már nincs fűtésszolgáltatás.

A Víztorony utca - Vak Bottyán utca sarkánál található több mint 40 éves vezeték repedésének javítását egy csőcserével oldják meg a Főtáv és a Vízművek munkatársai. Várhatóan csütörtök este 22 órakor újraindulhat a szolgáltatás.

Mint kiemelték: a budapesti távhőszolgáltató a koronavírus okozta járvány idején is mindent megtesz, hogy valamennyi ügyfelének biztosítsa a szolgáltatást, és minimalizálja az esetleges szolgáltatáskiesést. Ezért a szakemberek folyamatosan vizsgálják a hálózatot és a műszaki berendezéseket.

A vállalat már megkezdte a felkészülést a május 15-e után következő nyári karbantartási időszakra, amikor a lakóközösségek igényeit a vírus okozta járványhelyzet aktuális állásának függvényében tervezi majd végrehajtani - közölte a Főtáv.

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018