INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

érettségi

koronavírus

emmi

Szőlőcukor egy diák asztalán a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.

Újabb tudnivalók derültek ki az érettségivel kapcsolatban

Infostart

A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt az érettségi legfontosabb változásairól, ezeket egészítette ki csütörtök délután az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye.

A kormány az érettségi vizsgák időpontját a járványügyi szempontok alapján határozta meg, ezért döntött a mielőbbi, 2020. május 4-i kezdés mellett – kezdi tájékoztatóját az Emmi.

A korábban a Kormányinfón elhangzottakon kívül kiderült:

Szóbeli vizsga kizárólag azon vizsgatárgyak esetében lehetséges, amelyeknek középszinten csak szóbeli vizsgarésze van (például hittan), továbbá szóbeli vizsgát kell szervezni testnevelés tantárgyból.

Az írásbeli alól felmentéssel rendelkező tanulók szintén szóban vizsgázhatnak.

A vizsgajelentkezések közül törölték az alsóbb évfolyamos, nem végzős tanulók előrehozott érettségijét, valamint az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő vizsgákat, ezekre ugyanis nincs szükség az idei felvételi eljárásban, ezeket később lesz mód pótolni.

Megtarthatóak ugyanakkor azok a szintemelő vizsgák, amelyek a felsőoktatási felvételiben való részvételhez szükségesek.

Megismételték, hogy a vizsgázók létszáma egy helyiségben legfeljebb 10 fő lehet, akik között biztosítani kell a legalább másfél méteres távolságot. Hozzátették ugyanakkor, hogy az érettségi lebonyolítása során

  • a tanulók csoportosulása sem engedélyezett.
  • Az első héten, a legtöbb vizsgázót érintő írásbelik a szokásos 8 óra helyett 9 órakor kezdődnek.
  • A vizsgabizottság munkájában, az értekezletek megtartásakor előnyben kell részesíteni az elektronikus kommunikációs formákat.
  • A vizsgák során a helyiségeket fertőtleníteni kell, a vizsgázók és a pedagógusok számára igény szerint maszkot biztosítanak.
  • A kollégiumi elhelyezést az érettségizők számára igény esetén biztosítják, ilyen esetekben, egy szobában egy tanuló helyezhető el.

Az érettségi speciális szabályaival kapcsolatos, és a felsőoktatási változásokat is tartalmazó teljes összefoglaló itt érhető el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018