INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

napinfó

a nap hírei

hírösszefoglaló

Négy koronavírus-fertőzött halt meg eddig itthon - a nap hírei

Infostart

Elkerülhetetlennek tartja a koronavírus okozta tömeges megbetegedéseket a miniszterelnök. A fővárosi önkormányzat bérleti díj kedvezménnyel segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat.

Mindenki tehet azért, hogy a mostani csoportos megbetegedések ne váljanak tömegessé - jelentette ki az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján arra szólított fel, hogy mindenki tartson távolságot, és aki megteheti, maradjon otthon. Péntek estére négyre nőtt a halálos áldozatok száma. A fertőzöttek száma 85-re emelkedett.

A koronavírus-járvány miatt megkezdték működésüket a megyei védelmi bizottságok. Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője elmondta, hogy ezek a testületek segítenek az egészségügyi intézményeknek és a karanténba helyezett emberek ellátásában is. Az utcára vezényelt katonai-rendész járőrök feladata, hogy információt adjanak, növeljék a biztonság-érzetet.

Elkerülhetetlennek tartja a koronavírus okozta tömeges megbetegedéseket a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta: szakértők szerint csak lassítani lehet a folyamatot. A gazdasági akciótervvel kapcsolatban a kormányfő további intézkedéseket helyezett kilátásba. Az ellenzéki pártok több ágazatot érintő intézkedéseket sürgetnek a koronavírus okozta helyzet kezelésére.

A fővárosi önkormányzat bérleti díj kedvezménnyel segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került kis és közepes vállalkozásokat. Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette: márciustól júniusig a főváros nem számláz ki bérleti díjat a helyiségbérletért. Elmondta azt is, hogy elindult a fővárosi koronavírus-honlap, amelyen egyrészt tájékoztatnak a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, tudnivalókról, másrészt teret adnak a felajánlásoknak.

Benyújtotta az Országgyűlésnek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot kormány. A javaslat értelmében a kormány rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat az állampolgárok élet-, egészség-, személyi-, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében.

A koronavírus elleni gyógyszerek és gyógymódok kifejlesztésére 100 millió forintot csoportosít át a kormány. A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a legnevesebb hazai kutatóintézetekből alapított egy konzorciumot Magyarország állami pályázati forrásból, a projektet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Immunológiai Tanszéke vezeti.

Az érintéses bankkártyás vásárlások értékhatárának megemelését sürgeti a jegybank. Azt kéri, hogy a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatárt 15 ezer forintra módosítsák a bankok és a kártyatársaságok.

Egészségügyi maszkok gyártását kezdte meg a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Kézmű Nonprofit Kft.. Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár bejelentette: az első legyártott maszkokat a legveszélyeztetettebb korosztályt gondozó idősotthonokba, a bentlakóknak, illetve a személyzetnek juttatják el.

Olaszországban minden eddiginél nagyobb mértékben emelkedett a halottak és az új betegek száma egy nap alatt. Az utóbbi huszonnégy órában 627 fővel 4 ezer fölé nőtt az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma és csaknem 4700 új igazolt fertőzött van. Spanyolországban meghaladta az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. Szerbia lezárta határait saját állampolgárai előtt is, és tovább szigorítja a kijárási tilalmat az országban. Romániában a hadsereg konténerekből és sátrakból álló tábori kórházat épít a bukaresti járványkórházak tehermentesítésére. Bajorországban a koronavírus-járvány lassítása érdekében kijárási korlátozásokat vezetnek be.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018