eur:
393.34
usd:
368.06
bux:
65925.05
2024. április 24. szerda György
Az Országgyűlés plenáris ülése 2019. december 3-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Új magyar törvényjavaslat a koronavírus elleni védekezésről

A kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot - tájékoztatta az Igazságügyi Minisztérium.

A kormány arra kéri minden parlamenti párt frakcióját, hogy támogassa a javaslatot.

A javaslat benyújtásával a kabinet célja tárca közleménye szerint az, hogy a kormány által eddig meghozott intézkedéseket az Országgyűlés megerősítse, továbbá felhatalmazást adjon a kabinetnek további, a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges intézkedések megtételére. A járvány alatt - mint írták - biztosítani kell minden szükséges eszközt a lehető leghatékonyabb cselekvéshez, arra az esetre is, ha az Országgyűlés nem tudna a szokásos menetrendben ülésezni.

Úgy fogalmaztak, a felelősség a parlamenti frakcióknál van:

a törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödének támogatása szükséges.

A kormány ezért arra kér minden, a magyar emberek egészségéért felelősséget érző parlamenti pártot és képviselőt, hogy támogassák a házszabálytól való eltérést, és a lehető leghamarabb vegyék napirendre a törvényjavaslatot - áll az igazságügyi tárca közleményében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×