eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Akinél felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, a háziorvos döntése alapján a mentők kórházba viszik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Két nap alatt csaknem 900 egészségügyi önkéntes jelentkezett már

Az emberi erőforrások minisztere köszönetét fejezte ki. Sokan már munkába is álltak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere köszönetét fejezte ki annak a rekordszámú, csaknem 900 önkéntesnek, aki az elmúlt két napban jelentkezett segítő munkára az Állami Egészségügyi Ellátó Központ önkénteseket toborzó oldalán.

A miniszter a március 16-án megjelent nyílt levelében többek között a közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben részvevőkhöz, a rezidensekhez és szakorvosjelöltekhez, valamint azokhoz az egészségügyi szakemberekhez fordult, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó intézményekben dolgoznak. A tárcavezető arra kérte az egészségügyi szakembereket, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a sürgősségi betegellátásban, valamint az alapellátásban tevékenykedőket, valamint, hogy helyettesítsék 65 év feletti kollégáikat, hiszen ők a koronavírus-járványban fokozottan veszélyeztetettek, így olyan beosztásba kerültek, ahol nem találkozhatnak közvetlenül beteggel.

A felhívás nyomán két nap alatt csaknem 900 önkéntes jelentkezett, többségük orvostan-, gyógyszerész- és fogorvoshallgató, de végzett orvosok és egészségügyi szakdolgozók is jelentős számban regisztráltak. A segítők közül 5-en a Szent László Kórházban, 20-an a Nemzeti Népegészségügyi Központban látnak el adminisztratív és betegellátási feladatokat, félszázan pedig a járványügyi mintavételekben segédkeznek majd.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×