eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tollak és szögmérő az egyik diák padján a matematika írásbeli érettségi vizsga kezdete előtt 2018. május 8-án.
Nyitókép: MTI

Mosóczi András: a matek érettségire elsősorban nem matekot kell tanulni

A matematika érettségire elsősorban nem matematikát érdemes tanulni, sokkal inkább érettségizni kell megtanulni matematikából - állítja a mateking.hu weboldal alapítója. Az évek óta sikeresen működő portál most kifejezetten az érettségire készülő diákoknak próbál segítséget nyújtani. Mosóczi András az Inforádió Katedra magazinjában beszélt minderről.

A tanároknak és a diákoknak is fejtörést okozott az elmúlt 10 évben az új típusú érettségire való felkészülés, ugyanis ennek során másként kérik számon a tananyagot, mint ahogy a tanárok a jól megszokott, begyakorolt tanítási módszereikkel ezt tanították - mondta a szakember. "Picit összeszedettebbnek, bonyolultabbnak tűnnek ezek az érettségi feladatok, valójában azonban maguk a feladatok egyszerűek. Mégis, az a gondolkodásmód, ahogy a gyerekeknek hozzá kell fogniuk a feladatok megoldásához, kicsit más, mint ahogy egy iskolai dolgozat megoldásához kell hozzáfogni".

Ezért gondoltak arra, hogy megtanítják matekból érettségizni a diákokat, vagyis segítenek elsajátítani e vizsgához szükséges logikát.

Az érettségin ugyanis "egy kicsit komplexebb tudást kérnek számon, vagyis azt, hogy a sok-sok apró, a matekórán megtanult dolgot hogyan tudják egyben, összetettebb problémák megoldására felhasználni a diákok" - mutatott rá Mosóczi András. Hozzátette: ezt talán nem eléggé gyakorolják be az iskolában.

A honlapon korábbi érettségi feladatsorokon keresztül, azok buktatói és tanulságos esetei segítségével lehet készülni a megmérettetésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×