eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Huszonöt tanárt küldött otthoni karanténba az ELTE

Március 19-ig tart a karantén, ezek a tanárok az ELTE Természettudományi Kara mellett a Semmelweis Egyetemen is oktattak.

Otthoni karanténba küldték az ELTE Természettudományi Karának 25 tanárát, akik a Semmelweis Egyetemen is oktatnak, illetve minden oktatót és hallgatót, aki az elmúlt 14 napban Kínában, Dél-Koreában, Iránban és Észak-Olaszországban járt - tudta meg a hvg.hu a kar sajtósától, Szabó Noémitől. Az Egyetem Operatív Járványügyi Törzse most tekinti át a helyzetet, és annyi kiderült, hogy ELTE-s a diákok nem vettek részt közös képzésen. Egyelőre nincs információ arról, hogy tanárok közül hányan taníthatták az igazoltan koronavírusos iráni gyógyszerészhallgatót.

Próbálják megoldani, hogy az oktatók otthonról skype-on tudjanak órát tartani.

Szintén otthoni karanténra köteleznek minden olyan oktatót és hallgatót, aki kapcsolatba került olyannal, aki az említett fertőzött területeken járt az elmúlt 2 hétben. Ha pedig kollégista, azonnal szólnia kell a vezetőnek, hogy elkülöníthessék.

Utóbbiaknál hamarabb feloldható a karantén, amennyiben megbízható információ áll rendelkezésre arról, hogy az érintett kontakt személy két héttel a járványos terület elhagyása után is tünetmentes, és fertőzés nála nem igazolt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×