eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Városi alkalmazott fertőtlenítőtést végez egy utcán az új koronavírus-járvány miatt Teheránban 2020. március 5-én. Iránban a koronavírussal fertőzöttek száma 3513 főre nőtt, 92-en életüket vesztették. Az országban egy hónapra bezárják az összes oktatási intézményt.
Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Koronavírus - A fertőzöttek száma világszerte elérte a százezres határt - percről percre

Meghaladta a százezret világszerte a SARS-CoV-2 nevű új koronavírus által megfertőzöttek száma pénteken 16 órára az AFP francia hírügynökség hivatalos források alapján összeállított összefoglalója szerint.

2020.03.07. 01:04

Koronavírus - Az elmúlt huszonnégy órában csaknem ötvennel nőtt a halottak száma Olaszországban

Az elmúlt huszonnégy órában csaknem ötvennel, 148-ról 197-re nőtt a halottak száma Olaszországban a koronavírus-járvány következtében.

2020.03.06. 18:25

Koronavírus - A fertőzöttek száma elérte a százezres határt világszerte

Meghaladta a százezret világszerte a SARS-CoV-2 nevű új koronavírus által megfertőzöttek száma pénteken 16 órára az AFP francia hírügynökség hivatalos források alapján összeállított összefoglalója szerint.

2020.03.06. 18:21

„Ezt tudomásul kell venni” – a posta komolyan veszi a vírus miatti helyzetet

A Kínából érkező postai csomagok valószínűleg nem terjesztik a koronavírust – fogalmazott Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában,

2020.03.06. 18:18

Előkerült az eltűnt koronavírus-gyanús beteg Budapesten

Már a Szent László Kórházban vizsgálják a holland férfit - olvasható a koronavírusról tájékoztató kormányzati portálon.

2020.03.06. 15:51

A legfrissebb hírek a négy koronavírusos beteg állapotáról

A kormány meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet és más intézkedésekről is döntött a koronavírus miatt - hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján.

2020.03.06. 15:44

Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspök Konferencia

Budapest, 2020. március 6.
Monostori László, az Árpád-házi Szent Margit-templom plébániai kormányzója a kihelyezett automata kézfertőtlenítőt használja az Árpád-házi Szent Margit-templomban a XIII. kerületi Lehel téren 2020. március 6-án. Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK), és egyéb, a koronavírus-fertőzés megelőzésére szolgáló intézkedést is hoztak. Az MKPK kéri a szentmiséken a kézfogás és a „nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét”.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Monostori László, az Árpád-házi Szent Margit-templom plébániai kormányzója a kihelyezett automata kézfertőtlenítőt használja az Árpád-házi Szent Margit-templomban a XIII. kerületi Lehel téren 2020. március 6-án. Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK), és egyéb, a koronavírus-fertőzés megelőzésére szolgáló intézkedést is hoztak. Az MKPK kéri a szentmiséken a kézfogás és a „nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét”.

Budapest, 2020. március 6.
Monostori László, az Árpád-házi Szent Margit-templom plébániai kormányzója fóliát helyez a gyóntatófülke gyóntatórácsára az Árpád-házi Szent Margit-templomban a XIII. kerületi Lehel téren 2020. március 6-án. Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK), és egyéb, a koronavírus-fertőzés megelőzésére szolgáló intézkedést is hoztak. Az MKPK kéri a szentmiséken a kézfogás és a „nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét”.
MTI/Kovács Tamás
Monostori László, az Árpád-házi Szent Margit-templom plébániai kormányzója fóliát helyez a gyóntatófülke gyóntatórácsára az Árpád-házi Szent Margit-templomban a XIII. kerületi Lehel téren 2020. március 6-án. MTI/Kovács Tamás

2020.03.06. 15:37

Nem várta meg a mentőt a koronavírus-gyanús beteg Pestszentlőrincen

Délben még a mentőre várt a kerületben élő beteg, aztán elhagyta az izolációt - számolt be a fejleményekről a 18. kerület polgármestere. Jelenleg keresik.

2020.03.06. 14:04

Koronavírus - Óvintézkedéseket vezetett be a Fővárosi Vízművek

A koronavírus magyarországi megjelenésére való tekintettel csütörtökön életbe léptette a cég a rendkívüli helyzetekre kidolgozott üzemmenet-folytonossági biztonsági tervét.

2020.03.06. 13:58

Koronavírus – Szlovákiában is felbukkant a fertőzés, pániktól tartanak

Eddig tudta magát tartani Szlovákia – pénteken délben Peter Pellegrini miniszterelnök jelentette be, hogy a pozsonyi Egyetemi Kórházban fekszik az első koronavírusos szlovákiai beteg.

2020.03.06. 13:47

Iránban már 124 halott van, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma

Kianus Dzsahánpúr egészségügyi minisztériumi szóvivő szerint 1234 új esetet regisztráltak, így a fertőzöttek száma Iránban összesen 4747. Ez a szám a minisztérium csütörtöki adatai szerint 3513 volt. A fővárosban 1413 fertőzött van, a Teherántól mintegy 125 kilométerre délnyugatra fekvő Komból pedig 523 esetet jelentettek.

Kom a síita muszlimok egyik szent városa, amely számos külföldi zarándokot vonz az év minden szakában. Iránban innen jelentették az első fertőzöttet, február 19-én.

A szóvivő nem zárta ki, hogy a március végén esedékes perzsa újév miatt betiltják az utazásokat az a Kaszpi-tenger partján fekvő, ilyenkor különösen népszerű Gilán és Mazandarán tartományba, valamint arra kérte az embereket, halasszák el belföldi útjaikat.

2020.03.06. 13:46

Újabb magyar fertőzésgyanús esetek

Péntek délelőtt egy pestszentlőrinci szakrendelőből is vírusgyanús esetről adtak hírt, Pécsett pedig a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint négyen várják elkülönítve a teszteredményeket.

2020.03.06. 13:26

Koronavírus - Aggasztó körülmények az első szigetországi halálozás körül

Nem lesznek üres polcok a koronavírus miatt az üzletekben – ezt állította a brit egészségügyi miniszter. A szigetországban meghalt a fertőzés első áldozta, miközben a kormány akcióterve értelmében a fertőzés elszigetelése helyett immár a tetőzés késleltetése a fő cél.

2020.03.06. 13:05

A németek több mint háromnegyede nem aggódik a koronavírus-járvány miatt

És bő kétharmaduk megfelelőnek tartja a védekezést - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) adatai szerint az új koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma péntek reggel 534 volt. Egy nappal korábban 400, egy héttel korábban 63 fertőzöttet tartottak számon. A 16 tartomány közül 15-ben van legalább egy fertőzött, a kivétel Szász-Anhalt. A legtöbb fertőzést - 281 esetet - Észak-Rajna-Vesztfáliában regisztrálták.

A ZDF országos közszolgálati televízió adatai szerint

  • a német lakosság 78 százaléka nem tart attól, hogy megfertőződik. Egy hónappal korábban 90 százalék volt ez az arány;
  • a németek 69 százaléka megfelelőnek tartja a járványügyi védekezést. Februárban 80 százalék vélekedett így.

Németországban a fertőzöttek száma az előző héten, február 25-én kezdett növekedni, a járvány észak-olaszországi terjedésével párhuzamosan. A Kínában megjelent vírus németországi felbukkanásától, január végétől február 25-ig csupán 16 fertőzöttet találtak, már valamennyit gyógyultnak nyilvánítottak.

2020.03.06. 12:30

Fertőzöttet jelentettek Vatikánvárosból is

Igazolt fertőzött személyt regisztráltak a Vatikán területén, ezért felfüggesztették a vatikáni ambuláns orvosi szolgáltatásokat Matteo Bruni szentszéki szóvivő pénteki bejelentése szerint. Leállították az ambuláns szolgáltatást a pápai állam területén található rendelőkben. Felfüggesztették a Szent Péter téren a rászorulóknak nyújtott ingyenes orvosi ellátást is. Egyedül egy elsősegély-pont nem szüntette be munkáját.

Azt nem tudni, hogy egyházi személyről vagy világi munkatársról van-e szó. Sajtóértesülések szerint egy, a Covid-19 vírusfertőzés észak-olaszországi gócpontjaként ismert Lombardiából érkezett személyről van szó, aki az egyik vatikáni rendelőben az utóbbi napokban megröntgeneztette magát.

2020.03.06. 12:28

Tízre emelkedett a fertőzött román állampolgárok száma

Egy újabb temesvári diáknál és egy olaszországi nőnél is kimutatták a kórokozó jelenlétét.

Bár az első két - azóta gyógyulnak nyilvánított - román fertőzött a Japánban vesztegzárba került Diamond Princess tengerjáró személyzetének tagja volt, a többi román állampolgár a járvány olaszországi terjedésével összefüggésben kapta el a fertőzést.

Az első fertőzött, egy Gorj megyei fiatalember egy falujába látogató olasz beteggel került kapcsolatba, egy Máramaros megyei kamionsofőr azt követően betegedett meg, hogy Olaszországban járt, egy 71 éves suceavai férfi pedig egy olasz onkológiai klinikáról tért vissza, majd néhány nappal később pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Szintén Olaszországból hozta be a vírust a február 20-i Bergamo-Temesvár repülőjárat két egymás mellett ülő utasa. A 38 éves nőt és 48 éves temesvári férfit is gyógyultnak nyilvánították, de a férfi 16 éves unokaöccse is pozitív teszteredménnyel került a temesvári járványkórházba, most pedig a tizenéves fiú egyik osztálytársánál, egy 16 éves lánynál is kimutatták a fertőzést.

2020.03.06. 12:25

Huszonöt tanárt küldött otthoni karanténba az ELTE

Március 19-ig tart a karantén, ezek a tanárok az ELTE Természettudományi Kara mellett a Semmelweis Egyetemen is oktattak.

2020.03.06. 12:07

Egy ember elhagyhatta a karantént

A kormányzati koronavírus-információs portál számlálóján a karanténban lévőkre vonatkozó szám péntek délelőtt 40-ről 39-re csökkent.

2020.03.06. 11:59

Módosítják a lángfogadó ceremóniát Japánban

A szervezőbizottság vezetője pénteken bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél kisebb lángfogadó ünnepséget tartanak március 20-án Japánban, a nyári olimpia helyszínén. Mori Josiro hozzátette, törölték azt a tervet is, amely szerint 140 gyermek Görögországba utazott volna, hogy már március 19-én köszöntsék, illetve útjára bocsássák a fáklyát.

Az ötkarikás játékok egyik jelképét, a lángot jövő csütörtökön gyújtják meg az ókori olimpiák helyszínén, Olümpiában, majd rövid görögországi körút után március 19-én, az athéni Panathinaiko Stadionban kerül sor a fáklyaátadásra. Ekkor veszik át a tokiói szervezők a lángot a Görög Olimpiai Bizottságtól, majd másnap egy különleges, "Tokyo 2020 Go" feliratú repülőgép szállítja Japánba, a Mijagi prefektúrában található JASDF Macusima légierő-bázisra.

2020.03.06. 11:58

Koronavírus - Budapesten is járt az első szerb fertőzött

Bejelentették az első szerb fertőzöttet, a férfi már a szabadkai kórházban van. A férfi Budapesten is járt a közelmúltban a húgánál.

2020.03.06. 11:58

Koronavírus – Egymilliárd forintos vis maior keret az idegenforgalomban

Egyelőre forgalomélénkítő kampány helyett a károk minimalizálására, a felkészülésre fókuszál a Magyar Turisztikai Ügynökség.

2020.03.06. 11:14

Koronavírus - Felfüggesztették a jegyárusítást a Forma-1-es Bahreini Nagydíjra

A szervezők pénteki közlése szerint csak a körülmények javulása esetén folytatják a belépők értékesítését.

2020.03.06. 10:58

A belföldi fertőzések váltak meghatározóvá a vírus németországi terjedésében

Új szakasz kezdődött Németországban az új koronavírus okozta járványban, most már nem a külföldön történt fertőzések a meghatározóak, hanem a belföldiek - mondta még csütörtökön Lothar Wieler, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője. Az intézet összesítése szerint csütörtökön nap közben elérte a 400-at megerősített koronavírus-fertőzések száma. Ez 160 esettel több az egy nappal korábbi 240-nél. A 16 tartomány közül 15-ben van legalább egy fertőzött, a kivétel Szász-Anhalt. A fertőzöttek 2 és 91 év közöttiek, többségében férfiak, a csoport egészének medián életkora - vagyis azok életkora, akiknél idősebbek és fiatalok egyenlő számban fordulnak elő a csoportban - 40 év.

2020.03.06. 10:47

Neves zeneszerző és brácsaművész az egyik új ausztrál fertőzött

Brett Dean neves zeneszerző, karmester és brácsaművész a legújabb ausztráliai koronavírusos betegek egyike, akinek tajpeji vendégszereplése miatt több mint 100 embert kértek önkéntes karanténra Tajvanon.

A tajvani kormány csütörtökön jelentette be, hogy törlik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjeit és fertőtlenítik a Nemzeti Koncerttermet, miután a zenekar - mint később kiderült - egy koronavírussal fertőzött külföldi művész vendégszereplésével adott két koncertet Tajpejben.

Tajvanon péntekig 103 személyt, köztük 27 zenekari tagot, nézőt, riportereket, szállodai és légitársasági alkalmazottakat, légiutasokat, taxisokat szólítottak fel önkéntes karanténra, mert kapcsolatba kerültek az ausztrál zenésszel, akin már Tajpejben mutatkoztak a betegség tünetei. A Nemzeti Koncertteremben minden márciusi és áprilisi rendezvényt töröltek.

Brett Dean kedden érkezett Adelaide-be, hogy a hétvégén koncertet adjon egy ottani fesztiválon, fellépését azonban természetesen törölték. Az 58 éves zenészt egy adelaide-i kórházban kezelik, állapotát jónak mondják.

Három olyan személy, aki Adelaide-ben kapcsolatba került vele, önkéntes karanténba vonult.

2020.03.06. 10:46

Egy nap alatt hatra nőtt Szlovéniában a fertőzöttek száma

Az első beteg két útitársa, egy pár, valamint egy fiatal férfi esetében is megerősítették a fertőzöttséget - közölte a helyi média pénteken. Az első beteg egy hatvanéves férfi, aki Marokkóban járt, és Olaszországon keresztül, repülővel tért vissza Szlovéniába. Egy társasutazáson vett részt, két útitársáról, egy férfiról és egy nőről is kiderült, hogy fertőzött. Az egészségügyi hatóságok felkutatják azokat, akik kapcsolatban álltak az idősebb férfival. A beteg személyesen kereste fel az orvosi rendelőt, ahol több embert is megfertőzhetett, Marokkóból való hazatérését követően pedig nem volt karanténban.

A többi fertőzött nem állt kapcsolatban az első beteggel. Egy pár, akiről kiderült, hogy fertőzött, Olaszországban járt. A legutolsó esetben pedig egy 32 éves maribori férfinál erősítették meg a fertőzöttséget. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ő kitől kapta el a vírust. Mindannyian a ljubljanai kórház erre a célra kialakított fertőző osztályán vannak karanténban.

Az orvosok a sajtónak úgy nyilatkoztak: a betegek állapota stabil. Van akinél erősebbek, de többségüknél enyhék a tünetek. Az országban eddig 433 koronavírustesztnek lett negatív eredménye.

2020.03.06. 10:46

Koronavírus - A magyar sporterseményeket is elérte a zárt kapus szigorítás

Más nemzetközi sporteseményekhez hasonlóan zárt kapuk mögött rendezik meg péntektől vasárnapig a budapesti WestEnd férfi és női párbajtőr Grand Prix-t a Ludovika Arénában.

2020.03.06. 10:46

Koronavírus - Üzent a városiaknak Debrecen polgármestere

Már csütörtök délután bejelentette a polgármester, hogy a tömegközlekedési eszközöket eztán naponta fertőtlenítik. Azóta kiderült, hogy a debreceni reptérre érkezett a harmadik, igazoltan koronavírussal megfertőződött magyar beteg.

2020.03.06. 10:46

Koronavírus - Ezt kell tudni a repülők fertőtlenítéséről - videó

Bár a koronavírus-járvány miatt folyamatosan zuhan a légi közlekedés kihasználtsága, a légitársaságok igyekeznek eloszlatni a megmaradt utasokban felmerülő, a gépek járványvédelmi biztonságosságával kapcsolatos aggályait. A Qatar Airways meg is mutatta, hogyan zajlik a gépek megszigorított tisztítása és fertőtlenítése.

2020.03.06. 10:45

Koronavírus: négyre nőtt a magyarországi fertőzések száma

Csütörtök éjjel, éjfél előtt került ki egy közlemény a kormányzati koronavírus-tájékoztatási portálra arról, hogy egy negyedik fertőzött is van Magyarországon. Közben új információk érkeztek a debreceni betegről, és megszólalt a Wizz Air is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×