eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin
Egészségügyi maszkot viselő járókelő a telefonját használja Milánóban 2020. február 24-én. Az osztrák hatóságok az előző nap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi  járatok egyikén az új koronavírus fertőzés tüneteit állapították meg két utasnál. Olaszországban 160-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó vírussal fertőzöttek száma, és hatan veszítették életüket. A halálos áldozatok mindannyian idős, más betegségben is szenvedő emberek voltak.
Nyitókép: MTI/AP/Claudio Furlan

Koronavírus: minden a járványról – percről percre

Egyre több európai országban kimutatták a koronavírus-fertőzést. A megbetegedés világszerte kétezernél is több áldozatot követelt. A vírus terjedésével és a védekezéssel kapcsolatos magyarországi és nemzetközi híreket itt olvashatja.

2020.02.26. 22:03

Koronavírus-gyanús magyar: jó hírek Bécsből

Felmerült a gyanú, hogy nem egy, hanem két koronavírusos magyar van Bécsben, de kiderült, egyikük tesztje negatív lett.

2020.02.26. 21:34

Norvégiában is kimutatták egy embernél a fertőzést

A közegészségügyi hivatal szerda este közölte: a beteget elkülönítve otthonában kezelik. A fertőzött személy a múlt héten tért vissza Kínából, de nem tűnt betegnek és nem valószínű, hogy másokat is megfertőzött volna.

2020.02.26. 21:22

Koronavírus - Németországban 24 óra alatt 7 új fertőzést regisztráltak

Felgyorsult a koronavírus terjedése Németországban, és három újabb tartományt ért el a járvány.

2020.02.26. 20:43

Georgiában is regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést

A kaukázusi ország egyik állampolgáránál, aki Iránból Azerbajdzsánon keresztül érkezett haza - jelentette be szerdán Ekaterina Tikaradze egészségügyi miniszter. Giorgi Gaharia miniszterelnök emiatt úgy döntött, hogy két hétre korlátozzák a légi és szárazföldi közlekedést Iránnal - közölte a kormányhivatal sajtószolgálata. Az intézkedésről tájékoztatták az iráni felet

2020.02.26. 20:43

Koronavírus - Ez lesz a repülőkkel, ha kiderül, fertőzöttek utaztak rajtuk

Kivonta a forgalomból és fertőtlenítette a Wizz Air azt a repülőgépet, amelyen korábban egy koronavírussal fertőzött ember utazott a Bologna–Craiova közötti járaton – tájékoztatta az InfoRádiót a légitársaság szóvivője, Radó András.

2020.02.26. 19:50

A pólós és evezős magyar válogatottak életét is megkeseríti a koronavírus

A héten nem rendeznek vízilabda bajnokit Olaszországban. A kialakult egészségügyi helyzet miatt lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott is, a FINA pedig lépésekre készülhet az olimpiai kvalifikációt illetően.

2020.02.26. 18:47

Budapesten edzhetnek az Egerből kiszorult úszók

Budapesten kapnak edzéslehetőséget azok az olimpiára készülő úszók, akik eddig a koronavírus veszélye miatt bezárt egri Bitskey Aladár Uszodában tréningeztek. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az SzPress Sporthírszolgálatnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Kovács Ottó vezette Egri Úszóklub versenyzőinek - köztük a junior világbajnok Holló Balázzsal és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszterrel - a Duna Arénában biztosítottak vízfelületet egészen addig, míg a hétvégén izraeli edzőtáborba indulnak. "A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak - Shane Tusup irányításával - a Tüske Uszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani" - mondta Wladár Sándor hangsúlyozva, hogy addig maradhatnak ott, amíg a Bitskey Aladár Uszoda újra megnyitja a kapuit, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.f

2020.02.26. 18:46

Pisont ül szombaton a Honvéd kispadjára

Giuseppe Sannino helyett Pisont István ül a Budapest Honvéd kispadjára szombaton a Diósgyőri VTK elleni élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. A kispesti klub honlapjának szerdai beszámolója szerint az olasz szakember és másodedzője, Alessandro Recenti helyettesítésére azért van szükség, mert kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel.

2020.02.26. 18:44

Koronavírus: friss hírek a tenerifei szállodáról, ahol öt magyar is van

A zárlat nem mindenkit érint, nagyjából százan elhagyhatják a hotelt.

2020.02.26. 18:44

Az OSC is járt Olaszországban, két pólómeccs is elmarad

Elhalasztották a férfi vízilabda ob I szerdai játéknapjára kiírt Budapesti Honvéd SE - ZF-Eger és BVSC-Zugló - A-Híd OSC Újbuda mérkőzéseket.

2020.02.26. 18:08

Újabb fertőzött Horvátországban

Megfertőződött koronavírussal annak a fiatal horvát férfinak a testvére is, akinek szervezetében elsőként azonosították a vírust az országban, és aki hétfő óta karanténban van egy zágrábi kórház fertőzőosztályán - közölte szerdán a helyi média. Az első beteg, akiről kedden adott hírt a kormány, egy 26 éves fiatal férfi, aki egy hete Milánóban járt. Az útra barátnője is elkísérte, az ő tesztjei azonban negatívak. A férfi testvérének a lelete ugyanakkor pozitív, ezért ő is karanténban van.

2020.02.26. 18:05

Észak-Macedóniában is megjelent a koronavírus

A Vesti. mk macedón hírportál beszámolója szerint az első fertőzött egy nő, aki Olaszországból tért haza, kisbusszal. A jármű többi utasát még vizsgálják, hogy kiderüljön, megfertőződtek-e - közölte Venko Filipce egészségügyi miniszter. A délelőtti órákban hárman jelentkeztek a szkopjei kórház fertőzőosztályán influenzás tünetekkel, de csak az Olaszországból hazatért nőnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Észak-Macedónia fokozott ellenőrzést vezetett be a határain.

2020.02.26. 17:49

Országos rendkívüli állapotot rendelt el a litván kormány

Ez lehetővé teszi az óvintézkedések jobb összehangolását, növeli az illetékes hatóságok munkájának hatékonyságát és egyszerűbbé teszi az országos egészségügyi tartalékokhoz való hozzáférést. Litvániában mintegy 800 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt, akik a közelmúltban Kínában vagy Észak-Olaszországban jártak. A járvány sújtotta térségekből érkező utasokat a litván repülőtereken előzetes orvosi vizsgálatnak vetik alá, kikérdezik őket, elkérik elérhetőségüket, és tudatják velük az esetleges további teendőket.

2020.02.26. 17:48

Új helyeken terjed a vírus Németországban

Vannak, akikről egyelőre nem ismert, hogyan kapták el a vírust, egy másik esetben viszont kiderült, Milánóból érkezett haza a hétvégén a fertőzött személy.

2020.02.26. 16:11

Szlávik János: 18 ember van karanténban a László-kórházban, mindenki jól van

A Müller Cecília országos tisztifőorvossal közösen tartott sajtótájékoztatóján kiderült, miért nem helyezték karantén alá az Olaszországból hazatért vízilabdázókat is.

2020.02.26. 15:51

Koronavírus: óvintézkedéseket hozott a fuvarozócég

A Waberer’s két hétre leállította az észak-olaszországi szállítmányozást.

2020.02.26. 15:29

Összehangolt európai választ sürget az EU

A koronavírus elleni összehangolt európai fellépést sürgette Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa szerdán Rómában, újságírók előtt. Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai igazgatója ugyanott elmondta, hogy a fertőzöttek száma 80 988. A fertőzés 33 országban jelent meg. Sztella Kiriakídisz és Hans Kluge egyaránt azt hangoztatta, hogy nincs ok pánikra.

2020.02.26. 14:56

Koronavírus: az egri vízilabdázóknak papírjuk van róla, hogy nem fertőzöttek

Közleményt adtak ki, amelyben a "fake news" ellen kívánnak harcra kelni. Az uszodabezárást ugyanakkor megértik, de nem miattuk volt erre szükség - állítják.

2020.02.26. 14:56

Koronavírus: óvintézkedéseket hozott a fuvarozócég

A Waberer’s két hétre leállította az észak-olaszországi szállítmányozást.

2020.02.26. 14:29

A britek fokozzák a szűrést

Nagy-Britanniában jelentősen kiterjesztik a lakosság szűrését annak pontosabb megállapítására, hogy mennyire terjed az országban az új típusú koronavírus okozta megbetegedés.

Az angliai közegészségügyi szolgálat - Public Health England (PHE) - orvosigazgatója, Paul Cosford a BBC rádió szerdai hírmagazinjának nyilatkozva elmondta: a program keretében 11 kórházban és száz körzeti orvosi rendelőben minden esetben vizsgálni fogják, hogy az influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegek nem az új koronavírussal fertőződtek-e. Cosford professzor szerint ennek célja az, hogy ha a vírus terjedni kezdene Nagy-Britanniában, a hatóságok erről idejekorán tudomást szerezzenek. A vizsgálatokat végző kórházakat és rendelőket úgy jelölték ki, hogy a vizsgálati minta földrajzilag és demográfiailag reprezentatív legyen.

2020.02.26. 14:22

Másik magyar is kórházban lehet Bécsben fertőzésgyanúval?

Közösségi oldalán videóban cáfolta egy, a bécsi kórházban fekvő magyar nő, hogy ő lenne a koronavírus fertőzéssel ott ápolt magyar beteg.

2020.02.26. 13:45

Görögországban is felbukkant a koronavírus

Görögországban is megjelent az új koronavírus: az első beteg egy 38 éves görög nő, aki járt Észak-Olaszországban - mondta el Szotirisz Ciodrasz, az athéni egészségügyi minisztérium illetékese.

2020.02.26. 13:14

Újabb kontinensen jelent meg a koronavírus

Megjelent az új koronavírus Latin-Amerikában is: a brazil egészségügyi hatóságok megvizsgáltak egy Olaszországban járt, 61 éves beteget egy Sao Pauló-i kórházban, és az eredmény pozitív lett - közölte egy meg nem nevezett forrás a Reuters hírügynökséggel.

2020.02.26. 13:04

Koronavírus – Már két magyar fertőzött van külföldön

Egy bécsi kórházban is ápolnak egy magyar állampolgárt, aki megfertőződött – közölte Gulyás Gergely, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, Magyarországon nem tudnak még megbetegedésről.

2020.02.26. 12:34

Új részletek a tenerifei karanténhotelből

További két olasz turistánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést annak a karantén alá vont tenerifei szállodának a vendégei közül, ahol a külügyminisztérium tájékoztatása szerint magyarok is vannak.

2020.02.26. 12:14

Újabb horvát beteg

Megfertőződött koronavírussal annak a fiatal horvát férfinak a testvére is, akinek szervezetében elsőként azonosították a vírust az országban, és aki hétfő óta karanténban van egy zágrábi kórház fertőző osztályán - közölte szerdán a helyi média.

Az első beteg, akiről kedden adott hírt a kormány, egy 26 éves fiatal férfi, aki egy hete Milánóban járt. Az útra barátnője is elkísérte, az ő tesztjei azonban negatívnak bizonyultak.

A férfi testvérének a lelete ugyanakkor pozitív, ezért ő is karanténban van. A 26 éves férfi nem érezte ugyan jól magát, pénteken mégis bement dolgozni, később pedig maga jelentkezett a kórházban.

A beteg egy nagy nemzetközi vállalatnál dolgozik, amelynek több mint ezer alkalmazottja van. A cég úgy döntött, az alkalmazottak határozatlan ideig otthonról dolgozhatnak. Negyven emberrel szemben, akik közvetlenül is érintkeztek a fertőzött férfival, vagy egy légtérben tartózkodtak vele, otthoni karantént rendeltek el, és folyamatos megfigyelés alatt tartják őket. Azokat a helyiségeket, ahol járt a férfi a vállalatban, a nap folyamán fertőtleníti a járványügyi szolgálat.

2020.02.26. 12:03

Fertőtlenítenek egy Wizz Air-gépet

Kivonta a forgalomból és fertőtlenítette a Wizz Air azt a repülőgépét, amelyen korábban egy koronavírussal fertőzött ember utazott a Bologna-Craiova közötti járaton - közölte a légitársaság.

A Wizz Air megerősítette, hogy folyamatos egyeztetést folytat az érintett hatóságokkal azokról a következő időszakban szükséges intézkedésekről, amelyek szavatolhatják a koronavírussal fertőzött utassal együtt utazó személyzet és utastársak egészségét.

"A járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivontuk a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtlenítjük, mielőtt újra forgalomba állítjuk. A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosítottunk a flottánkból, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztottuk" - írták.

Bár a kialakult helyzet a Wizz Air befolyásán kívül esik, a légitársaság elnézést kér az okozott kellemetlenségért. "Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra, és a WIZZ minden szükséges lépést megtesz, hogy megőrizze azt" - hangsúlyozták.

2020.02.26. 11:57

Ázsiából több száz újabb fertőzéses esetet jelentettek

Dél-Koreában már 1261 volt szerdán a fertőzöttek száma, 284-gyel több, mint az előző nap. Ez volt eddig a legnagyobb napi növekmény. Egy héttel ezelőtt még csak 51 fertőzött volt.

Elkezdték vizsgálni egy keresztény egyház mintegy 210 ezer hívét, miután kiderült, hogy körükben sok a fertőzött az ország negyedik legnagyobb városában, a Szöultól mintegy 300 kilométerre délkeletre fekvő Tegúban. A 284 új fertőzéses esetből 216 ebben a városban van. Az egészségügyi hatóságok 1600 új kórházi ágyat létesítettek Tegúban, felkészülve a várhatóan még sok új esetre, és orvosokat, ápolókat küldenek oda az ország más részeiből.

Japán legészakibb prefektúrájában, Hokkaidón az oktatásügyi vezetés azt tanácsolta az önkormányzatoknak, hogy csütörtöktől kezdően határozatlan időre zárjanak be minden olyan alsó és középfokú iskolát, amely nem magánkézben van. Csak a bezárás napokig eltarthat. Ez körülbelül 1600 iskolát jelent.

Szingapúrban bűnügyi eljárást indítottak egy kínai állampolgár ellen, mert hamis információt adott meg arról, hogy hol tartózkodik a városállamban. A férfi feleségével együtt a járvány gócpontjának számító közép-kínai Vuhanból érkezett Szingapúrba a járványkitörés idején. Ő maga bizonyosan beteg volt, de már meggyógyult, felesége pedig karanténban van. Ha vétkesnek találják a férfit, akkor akár hat hónapi börtönbüntetésre is ítélhetik. Szintén Szingapúrban megvonták a tartózkodási engedélyt egy kínai férfitól, mert elhagyta a lakását, miközben 14 napi házi karanténra kötelezték.

Tajvanon eggyel, 32-re nőtt a fertőzöttek száma. Thaiföld három új fertőzéses esetet jelentett szerdán, amivel 40-re nőtt a számuk az országban. A két új beteg közül ketten Hokkaidó japán prefektúrából tértek haza.

A vietnami egyészségügyi minisztérium bejelentette szerdán, hogy meggyógyult az ország mind a 16 koronavírusos betege, és ki is engedték őket a kórházból.

Bahrein és Kuvait is jelentett újabb fertőzéses eseteket szerdán, mindegyik fertőzöttnek köze van Iránhoz.

2020.02.26. 11:36

Újabb koronavírusos áldozat Franciaországban

Meghalt egy második beteg szerdára virradó éjjel Franciaországban az új koronavírus okozta megbetegedésben, ő a járvány első francia állampolgárságú áldozata - jelentette be a francia egészségügyi minisztérium.

2020.02.26. 11:19

Koronavírus - bezárták az egri uszodát

Elővigyázatosságból meghatározatlan időre bezárták a Bitskey Aladár Uszodát Egerben, ahol kedden edzést tartott a hétvégén egy észak-olaszországi nemzetközi kupamérkőzésről hazatért helyi vízilabdacsapat - jelentette be a város polgármestere.

2020.02.26. 11:00

Szakértő: a koronavírus valószínűleg már Magyarországon van

A "másodlagos gócokban", mint több európai országban vagy Iránban még csak most kezdődött a járvány felfutása - mondta Rusvai Miklós virológus, az Állatorvostudományi Egyetem oktatója.

2020.02.26. 10:30

Világszerte terjed a járvány, Európában újabb országokban jelent meg a vírus

Több mint 80 ezer embert fertőzött meg az új koronavírus világszerte, a COVID-19 néven ismert kórokozónak összesen 2700 halálos áldozata van az Egészségügyi Világszervezet keddi összesítése szerint.

2020.02.26. 10:00

Koronavírus - Kiderült, hány magyart érint a tenerifei vesztegzár

Menczer Tamás külügyi államtitkár az ATV-n beszélt arról, hogy a lezárt tenerifei szállodában 5 magyar tartózkodik, a tiszteletbeli konzul kapcsolatban van két családdal, és még egy külügyi munkatárs utazott oda, hogy segítsen.

2020.02.26. 09:00

Eddigi cikkeink

A koronavírussal foglalkozó minden korábbi cikkünket itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×