eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A pólós és evezős magyar válogatottak életét is megkeseríti a koronavírus

A héten nem rendeznek vízilabda bajnokit Olaszországban. A kialakult egészségügyi helyzet miatt lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott is, a FINA pedig lépésekre készülhet az olimpiai kvalifikációt illetően.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Március 1-jéig, azaz vasárnapig töröltek minden vízilabda-mérkőzést Olaszországban a koronavírus miatt – számolt be a magyar vízilabda hivatalos portálja az olasz szövetségre hivatkozva.

A portál emlékeztet, a március nagyon fontos hónap lenne a magyar női és férfi válogatott életében. Előbbieknek Triesztben lenne olimpiai kvalifikációs tornája március 8. és 15. között. Ezzel kapcsolatban a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) már gondolkodik az alternatív helyszíneken. A férfi válogatott pedig 17-én ugrana vízbe a világliga mérkőzésük miatt Firenzében, amely találkozó kimenetele döntene a Szuperdöntőről is. Mint írják, ennek az összecsapásnak a sorsa még nem került terítékre.

Fokozott kockázat, nem kockáztatnak

Közben a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) közleményben tudatta, hogy a magyar evezős válogatott lemondta olaszországi edzőtáborát.

A magyar sportolók számára hétfőtől a Rómától 80 kilométerre délre, a Tirrén-tenger partján lévő Sabaudia biztosított volna helyszínt a három hetes edzőtábornak és válogató versenynek. A Magyar Evezős Szövetség elnöksége azonban kedden arról határozott, hogy a tizennyolc kerettag és edzőik a melegvízi edzőtábor helyett a Maty-éren folytatják a felkészülést az olimpiai pótkvalifikációs versenyekre.

„A határok még nincsenek lezárva, a fokozottan fertőzött területeken csak át kellene utaznunk, azonban az edzőtábort három hétre terveztük, ami már fokozott kockázatot jelent, részben azért, mert hazaérkezésünket követően két hét karanténba kellene vonulni a versenyzőinknek, ami felborítaná a felkészülésüket” – közölte Szierer János szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy miután az időjárás engedi, hétfőtől

Szegeden készülnek, és reményeik szerint jövő hétvégén ott tartják a teszteket és a meghívásos válogatókat a férfi és női egypárevezősben.

Végezetül megjegyzik, miután a magyar evezősök sajnos nem szereztek olimpiai kvótát tavaly, így április végén az európai pótkvalifikációs, majd májusban Luzernben, a végső regattán harcolhatják ki a tokiói részvételt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×