eur:
392.82
usd:
367.87
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Görögországban is felbukkant a koronavírus

Görögországban is megjelent az új koronavírus: az első beteg egy 38 éves görög nő, aki járt Észak-Olaszországban - mondta el Szotirisz Ciodrasz, az athéni egészségügyi minisztérium illetékese.

A tisztségviselő tájékoztatott, hogy

a nő jó állapotban van, és megfigyelés alatt tartják Szalonikiben.

A hatóságok megállapítják, hogy kikkel lépett kapcsolatba, és közeli ismerőseit elkülönítik másoktól.

A 11 millió lakosú Görögországot évente több mint 30 millió turista keresi fel. Az országban 13 kórházat jelöltek ki a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.

Az új koronavírus több mint 2700 emberéletet követelt, a fertőzöttek száma körülbelül 80 ezer. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége a vírus gócpontjának számító kínai Hupej tartományban történt. A kórokozó eddig több mint 30 országban jelent meg. Európán belül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet.

A megfázáshoz és az influenzához hasonló tüneteket okozó vírus cseppfertőzéssel terjed, és az idősebbekre jelent nagyobb egészségügyi kockázatot.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×