INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

koronavírus

karantén

tenerife

menczer tamás

Védőmaszkot viselő rendőrnő a Kanári-szigeteki Tenerife városában, amelyet ellepett az Afrika nyugati partjai felől érkezett sárgás homok 2020. február 23-án. A homokvihar beterítette a szigetcsoportot, csaknem teljesen eltakarta az eget, a reptereket lezárták, a repülőjáratokat törölték.

Koronavírus - Kiderült, hány magyart érint a tenerifei vesztegzár

Infostart

Menczer Tamás külügyi államtitkár az ATV-n beszélt arról, hogy a lezárt tenerifei szállodában 5 magyar tartózkodik, a tiszteletbeli konzul kapcsolatban van két családdal, és még egy külügyi munkatárs utazott oda, hogy segítsen.

Az államtitkár azt mondta, egyelőre nem kaptak információt arról, hogy mit terveznek a szállodakomplexumban lévő ezer emberrel a spanyolok, és nincs információjuk arról sem, hogy az ott lévő magyarok rosszul lennének.

Az államtitkár megerősítette, hogy két magyar kamionos érintett a járványban, egyikük kint van az olaszországi Lombardiában, ő jól van, a szeparációja is biztosított. A másik a római ügyeleti telefonon jelentkezett, hogy nem érzi jól magát és már a budapesti Szent László Kórházban van, megkezdte a kéthetes karantént.

A japán hajón lévő magyarok közül egynek lett pozitív az eredménye, most zajlik a vizsgálat megismétlése- az információik alapján amúgy jól van, nem köhög, nincs láza - mondta kedd este Menczer Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Ramon De La Rocha
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018