INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

orvostechnikai szövetség

varga mihály

egészségügy

Reagált Varga Mihály kijelentéseire az Orvostechnikai Szövetség

Reagált Varga Mihály kijelentéseire az Orvostechnikai Szövetség

Infostart

Gyakorlatilag megerősítette Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy tőkekövetelésük 20 százalékos elengedését várják a nagy kórházi beszállítóktól.

Hamarosan – február 29-én – zárulnak le a tárgyalások azokkal a kórházi beszállítókkal, amelyeknek egyenként 100 millió forint feletti, összességében pedig 49 milliárd forintnyi a követelésük – nyilatkozta két hétfői interjúban Varga Mihály pénzügyminiszter. Minden érintett cég számára van egy egységes ajánlatuk, mindenki mérlegelheti, hogy elfogadja-e.

Gyakorlatilag megerősítette Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy tőkekövetelésük 20 százalékos elengedését várják a nagy kórházi beszállítóktól, és akkor cserébe megkapják a pénzüket, illetve „szeretettel gondol rájuk” a kormány az elkövetkezendő közbeszerzéseknél. A kórházak hitelezői viszont zsarolásnak tekintik a miniszter szavait.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára a Népszavának nyilatkozva már azt sem értette, milyen alapon mondhatja azt a politikus, hogy a jövőbeni közbeszerzéseken a cégek sorsa azon múlik, hogy most mennyit engednek. Mint mondta ezzel az akcióval a kormány kezdi megbontani a cégek és az állam közötti hallgatólagos megállapodást, hogy amíg kell várnak a pénzükre. Hozzátette: azt sem értik, miért a kórházigazgatók és a cégek feje fölött pattogtatják az ostort, hiszen ha egy közbeszerzés átmegy a kórházfenntartón és a Miniszterelnökségen és ott senki nem kifogásolja, sőt jóváhagyja azt, akkor most mit kérnek számon? Lehet-e egy céget hibáztatni, mert az ajánlatát elfogadták? Varga Mihály egyszerűen rossz helyre címzi a szemrehányásait – mondta végül Rásky László.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018