eur:
394.97
usd:
363.61
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: bud.hu

Megvan a Budapesten lázasan leszállt kínai pilóta vizsgálatának első eredménye

Már láztalan és panaszmentes az a kínai pilóta, akit tegnap este a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállítottak be a László Kórházba, ahol a szigorú protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették őt.

A Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landoló járatának elsőtisztjét lázas állapotban vitték kórházba - írta meg az Infostart is. Szerdán délelőttig nem nyilatkoztak az ügyben a hatóságok és az állami szervek, végül 11 óra előtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: bár már az első vizsgálat is arra utalt, hogy a jó általános állapotban lévő kínai férfi nem az új koronavírustól betegedett meg, ettől függetlenül megfigyelésre és további vizsgálatok elvégzésére felvették őt a László Kórházba. Ma reggelre már láztalan és panaszmentes lett.

Hozzátették: bizonyos híresztelésekkel ellentétben a beteg nem volt eszméletlen a repülőtéren, lázas volt ugyan, de mindvégig járóképes maradt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt intézményben azonnal izolálták a beteget, és megkezdték a vizsgálatát. A mintát már az NNK laborjában vizsgálják, várhatóan délután lesz meg a laboreredmény.

A további részletekről az InfoRádióban Szlávik János, a Dél-pesti Kórház infektológiai osztályvezető főorvosa elmondta: nem szükséges a laborlelet eredménye ahhoz, hogy kizáják a koronavírusos megbetegedést. Ezt, valamint azt is részletesen elmagyarázta, miért nem lehet jelenleg világjárványról beszélni.

„A Sanghajból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel" - közölte az esetről korábban a Budapest Airport. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi Szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×