eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Koronavírus: fontos kéréssel fordult hallgatóihoz a Debreceni Egyetem

Lázkaput állítanak fel a Debreceni Egyetem klinikai központjában a koronavírus terjedése miatt. Az egyetem félezer külföldi hallgatója közül négyen abból a kínai városból származnak, ahonnan elindult a járvány. Az intézmény vezetése rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a fertőzésveszély miatt bevezetett intézkedésekről.

A Debreceni Egyetemen 500 olyan hallgató tanul, aki a koronavírussal fertőzött országokból, Kínából, Dél-Koreából, Vietnámból és Mongóliából származik. A rektor most arra kéri őket, hogy halasszák el a hazautazásukat. Szilvássy Zoltán szerint négy vuhani hallgatójuk van, közülük egy Debrecenben tartózkodik, a másik hármat még keresik.

A külföldi hallgatókkal, a Semmelweis Egyetemhez hasonlóan, ők is kitöltetnek egy kérdőívet, megkérik ezeket a diákokat, hogy mérjék a lázukat, és szükség esetén maradjanak otthon két hétig, az egyetem klinikai központjában pedig felállítanak egy lázkaput. Ha valaki lázasan érkezik az intézménybe, azonnal egy, a többi betegtől elkülönített rendszerben kezdik megvizsgálni.

Szilvássy Zoltán rektor azt is bejelentette, hogy

a Debreceni Egyetem is részt vesz az új koronavírus elleni hatóanyag kutatásában.

Berényi Ervin, a klinikai központ vezetője pedig jelezte, hogy szükség esetén egy hét alatt 80 ágyat elkülönítenek a koronavírusos betegeknek. „Felkészültünk arra, hogy azt is kezelni tudjuk, ha megjelenik nálunk a koronavírus” – fogalmazott.

A debreceni infektológiai intézetben minden fertőző beteget egy- illetve kétágyas kórtermekben, izoláltan tudnak elhelyezni, közölte Várkonyi István főorvos, az intézet vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×