INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

lázkapu

debreceni egyetem

koronavírus

járvány

vuhan

kína

diákok

Koronavírus: fontos kéréssel fordult hallgatóihoz a Debreceni Egyetem

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Lázkaput állítanak fel a Debreceni Egyetem klinikai központjában a koronavírus terjedése miatt. Az egyetem félezer külföldi hallgatója közül négyen abból a kínai városból származnak, ahonnan elindult a járvány. Az intézmény vezetése rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a fertőzésveszély miatt bevezetett intézkedésekről.

A Debreceni Egyetemen 500 olyan hallgató tanul, aki a koronavírussal fertőzött országokból, Kínából, Dél-Koreából, Vietnámból és Mongóliából származik. A rektor most arra kéri őket, hogy halasszák el a hazautazásukat. Szilvássy Zoltán szerint négy vuhani hallgatójuk van, közülük egy Debrecenben tartózkodik, a másik hármat még keresik.

A külföldi hallgatókkal, a Semmelweis Egyetemhez hasonlóan, ők is kitöltetnek egy kérdőívet, megkérik ezeket a diákokat, hogy mérjék a lázukat, és szükség esetén maradjanak otthon két hétig, az egyetem klinikai központjában pedig felállítanak egy lázkaput. Ha valaki lázasan érkezik az intézménybe, azonnal egy, a többi betegtől elkülönített rendszerben kezdik megvizsgálni.

Szilvássy Zoltán rektor azt is bejelentette, hogy

a Debreceni Egyetem is részt vesz az új koronavírus elleni hatóanyag kutatásában.

Berényi Ervin, a klinikai központ vezetője pedig jelezte, hogy szükség esetén egy hét alatt 80 ágyat elkülönítenek a koronavírusos betegeknek. „Felkészültünk arra, hogy azt is kezelni tudjuk, ha megjelenik nálunk a koronavírus” – fogalmazott.

A debreceni infektológiai intézetben minden fertőző beteget egy- illetve kétágyas kórtermekben, izoláltan tudnak elhelyezni, közölte Várkonyi István főorvos, az intézet vezetője.

Kapcsolódó hang

Koronavírus - intézkedések a Debreceni Egyetemen is
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018