eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook

Feltűnő hasonlóságot mutat egy ruhamárka logójával a III. kerület új jelképe

A dolgot nem egyeztették előre, a nézeteltérés hetek óta fennáll, ezért az OBU jogi útra tereli az ügyet.

Védjegyvitába keveredhet az óbudai önkormányzat - írja az Óbudai Hírek blog.

A Budapest III. kerületi önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán mutatta be a kerület új emblémáját, de az egy budai ruhamárka, az OBU népszerű mintájával - legalábbis a márka szerint - feltűnő egyezést mutat: mindkettejük a kerület sorszámára utalva 3-as számmal helyettesíti az Óbuda B betűjét.

Mint a blog felhívja rá a figyelmet, már karácsony előtt használta dr. Kiss László újonnan megválaszott polgármester a logót, de a 2016 óta működő OBU azonnal reagált, jelezve, ők előbb találták ki a grafikai megoldást.

Az Ó3UDA írásmódot, valamint ennek ábrás formáját a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2018. július 25-től öt éves időszakra, 225117 lajstromszámmal nyilvántartásba vette - írja a blog. Ezek után jelent meg mégis az Ó3UDA arculat az önkormányzat Facebook-oldalán, amire az OBU jogi úton készül válaszolni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×