INFORÁDIÓ 
2020. február 25. kedd
Mátyás

lmp

roszatom

nemzetbiztonság

Megpiszkálja a Roszatom Budapestre költözését az LMP

Infostart / MTI

Közérdekű adatigénylést nyújt be a párt, és nemzetbiztonsági bizottsági vizsgálatot kezdeményeznek.

Az LMP közérdekű adatigénylések sorát nyújtja be, hogy megtudja, mennyibe kerül és mivel jár majd az orosz állami atomenergetikai konszern, a Roszatom regionális központjának Budapestre költözése - mondta az ellenzéki párt frakcióvezetője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Keresztes László Lóránt úgy fogalmazott, hogy a "Roszatom nyomulása" számos kockázatot vet fel, amelyek

kivizsgálását kezdeményezni fogják az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökénél.

A politikus szerint az orosz vállalat költözésének egyik oka lehet, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök "rövidebb pórázon szeretné tartani" Orbán Viktor miniszterelnököt az "ezer sebből vérző" paksi bővítés "minden áron erőltetése" érdekében.

Az LMP képviselőcsoportjának vezetője félőnek nevezte, hogy a paksi beruházás a most ismert 4000 milliárd forintnak akár a duplájába is kerülhet, ami kizárhatja annak lehetőségét, hogy Magyarország a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása felé mozduljon el. Az atomenergia ugyanis nem zöldenergia, hiszen az atomerőművek teljes életciklusokra vetítve rengeteg káros anyagot bocsátanak ki, a hozzájuk kapcsolódó uránbányászat pedig rendkívül környezetpusztító - hangsúlyozta Keresztes László Lóránt.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018