eur:
393.27
usd:
368.05
bux:
65879.16
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Már a rendőrség is nyomoz a csúszdapark ügyében

A gyerekek biztonsága érdekében a 16. kerületi önkormányzat jelentős átalakításokat kért a kivitelezőtől a Reformátorok terén korábban átadott új csúszdaparkban – közölte az önkormányzat sajtóosztálya.

Hozzátették: a csúszdaparkkal kapcsolatos sajnálatos visszajelzések miatt a parkot lezárták, majd felülvizsgálták és egy átalakítással lassabbá tették a csúszdákat.

A Reformátorok terén október 11-én átadták az új csúszdaparkot, azonban a mintegy 400 millió forintos játszótérről kiderült, hogy balesetveszélyes. A 24.hu információi szerint volt olyan gyerek, akinek eltört a sípcsontja az egyik csúszdán, de olyan is akad, akinek kitört a foga. A szülők szerint két napon át vitték a sérült gyerekeket az ügyeletre a veszélyes csúszdapark miatt. A portál azt írta, az elmúlt napokban már dolgoztak a csúszdapark átalakításán.

Az önkormányzat az InfoRádióval közölte,

az átalakítás után újabb próbaüzem volt, amelyek olyan visszajelzéseket adtak, hogy lassabbak és biztonságosabbak lettek a csúszdák, mint korábban. Ezután október 23-án ismét átadták a parkot.

Hangsúlyozták, hogy a csúszdák helyes használatát a parkban tájékoztató táblák jelzik. A 16. kerületi önkormányzat szerint a Reformátorok terén található játszótér népszerűségét az is mutatja, hogy naponta több százan keresik fel.

A kerület vezetése szerint az önkormányzat a pályáztatás, a szerződéskötés, a kivitelezés, és az üzembe helyezés alatt a vonatkozó jogszabályok maximális betartása mellett járt el. A csúszdákra vonatkozó szükséges minősítések megtörténtek, az átadás-átvételi eljárás rendben lezajlott, próbaüzem történt.

Időközben kiderült, hogy Tényi István az ügyben bejelentést tett a rendőrségen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×