eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

A rendőrség lezártnak tekinti a csúszdapark ügyét

Tizenhárom hónap után szüntették meg az eljárást a XVI. kerületi csúszdák ügyében, kiderült, hogy az előírások nem egyértelműek.

Tizenhárom hónap után szüntette meg a rendőrség az eljárást azoknak a csúszdáknak az ügyében, amelyeket még a 2019 őszén adtak át a XVI. kerületben, és amelyeken már az első nap több gyerek megsérült, néhányan közülük súlyosan – írja a 24.hu. A balesetek nyomán Tényi István tett bejelentést, a rendőrség 2020 november közepén zárta le a nyomozást, és arra jutott, hogy „mivel a cselekmény nem bűncselekmény”, ezért az eljárást megszüntették.

A lap beszámolója szerint rendőrség csupán két szülőt kérdezett meg azok közül, akiknek a gyerekeik sérülést szenvedtek. Ráadásul a két meghallgatott szülő csak „saját rámenősségének köszönhetően érte el”, hogy a rendőrségen elmondhassa, mi történt a csúszdáknál.

„A szülők úgy nyilatkoztak, hogy gyermekeik a szabályos és rendeltetésszerű csúszdázás során, vélhetően a csúszdák nem megfelelő kialakítása okán szerezték sérüléseiket. Álláspontjuk szerint a csúszdák nem biztonságosak, minőség–megfelelőség szempontból erősen kifogásolhatók” – idézi a rendőrségi dokumentumot a 24.hu, megjegyezve: a hatóságok – a szülők elmondásával szemben – a felkért igazságügyi szakértők okfejtésének adott nagyobb hangsúlyt.

Eszerint „a csúszdák használatából eredő kockázat lényegesen függ az azt igénybe vevő ügyességétől, képességétől és nem csupán csak az életkorától. A szakértő álláspontja szerint mindezt alátámasztja azon tény is, hogy amíg a kérdéses csúszdán lecsúszva az egyik gyermek sérülést szenvedett, addig ugyanazt a csúszdát számos gyermek sérülésmentesen használta.”

Az igazságügyi szakértő a csúszdák hosszával kapcsolatban jelzett ugyan egy hibát, más, „a nyomozás szempontjából releváns további problémát nem tárt fel”.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×