eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Borkai Zsolt, Győr polgármestere az Audi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. július 23-án. Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét. A kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő fejlesztést.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Borkai Zsolt megszólalt: "Hibáztam és megbántam"

Borkai Zsolt a Győr+ tévének nyilatkozott a napokban egy blogon közzétett, róla szóló felvételekről és vádakról.

A győri polgármester azt mondta: a képek több éve készültek, részben manipuláltak, részben viszont valódiak. Ezzel szemben az Ez az ördög ügyvédje című blog szerzője azt állítja, a felvételek tavaly májusban készültek az Adrián.

„Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam.

Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam” - jelentette ki.

A városvezető hangsúlyozta: soha nem élt illegális szerekkel, bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció, törvénysértést pedig nem követett el.

„Az egész üggyel kapcsolatban büntetőeljárás megindítását kezdeményezem”

– mondta.

Borkai Zsolt szerint a politikai ellenfelei az utóbbi években mindent elkövettek, hogy adatokat gyűjtsenek róla, mindezt azért, hogy polgármesterként felállítsák és megszerezzék Győrben a politikai hatalmat.

„Módszerük: a botlásom párhuzamba állítása a politikai teljesítménnyel, melynek egymáshoz az ég világon semmi köze nincsen. Számtalanszor bizonyítottam, hogy képes vagyok harcolni. Győr a vezetésem alatt kimagaslóan teljesített, erős város lett. Nem adom harc nélkül olyan emberek kezébe, akik képtelenek vezetni, képtelenek a fejlődést garantálni. Céljuk, hogy olyan nyomás alatt tartsanak, hogy visszalépjek a polgármester-jelöltségtől. Nem lépek vissza. A győriek vasárnap eldöntik, hogy szeretnék-e közösen folytatni a 13 éve elkezdett munkát” - fejtette ki.

Az Ez az ördög ügyvédje blogon múlt héten korrupciós vádakat tettek közzé Borkairól, és azt állították, hogy örömlányok társaságában mulatozott egy jachton egy ügyvéddel együtt. A blogon előbb egy fotót, majd egy videót tettek közzé arról, hogy a polgármesternek látszó férfi intim közelségbe kerül az egyik nővel. A blog hétfőn elérhetetlenné vált, ám a szerző később egy Facebook-oldalon jelezte, hogy nem áll le a szivárogtatással, a blogot pedig új címre költöztette.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×