INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

solaris

trolibusz

bkk

budapest

tömegközlekedés

Forgalomban közlekedik egy új, szóló Solaris-Skoda trolibusz a budapesti Lehel téren 2019. október 2-án. A tíz szóló és tizenegy csuklós trolibusz sikeresen teljesítette a tesztüzemet és az utasok nélküli próbafutást, így ütemezetten forgalomba állnak a fővárosban. A légkondicionálóval is felszerelt járművek alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják őket.

Új járművek tűnnek fel Budapesten

Infostart / MTI

Sikeresen vették a tesztüzemet és az utasok nélküli próbafutást. Még a héten forgalomba állnak.

Forgalomba állnak az új Solaris-Skoda trolibuszok Budapesten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A tíz szóló és tizenegy csuklós Solaris-Skoda trolibusz sikeresen teljesítette a tesztüzemet és az utasok nélküli próbafutást, így ettől a héttől ütemezetten forgalomba állnak a fővárosban.

A légkondicionálóval is felszerelt járművek alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják őket.

Budapest, 2019. október 2.
Forgalomban közlekedik egy új, csuklós Solaris-Skoda trolibusz a budapesti Victor Hugo utcában 2019. október 2-án. A tíz szóló és tizenegy csuklós trolibusz sikeresen teljesítette a tesztüzemet és az utasok nélküli próbafutást, így ütemezetten forgalomba állnak a fővárosban. A légkondicionálóval is felszerelt járművek alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják őket.
MTI/Máthé Zoltán
Új, csuklós Solaris-Skoda trolibusz a budapesti Victor Hugo utcában. MTI/Máthé Zoltán

Jelenleg a főváros útjain 36 ilyen gyártmányú és típusú, de korábbi generációból származó jármű közlekedik.

A trolik legalább négy kilométert felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is meg tudnak tenni, ezért egy esetleges áramkimaradás, felsővezeték-hiányos útszakasz vagy akár a járat elterelése sem okozhat gondot.

Az összes új járművet kamerákkal szerelték fel, ami növeli az utasok biztonságát és segítséget nyújt a szándékos károkozások megelőzésében vagy az elkövetők azonosításában - tették hozzá.

Budapest, 2019. október 2.
Egy új, csuklós Solaris-Skoda trolibusz belső tere 2019. október 2-án. A tíz szóló és tizenegy csuklós trolibusz sikeresen teljesítette a tesztüzemet és az utasok nélküli próbafutást, így ütemezetten forgalomba állnak a fővárosban. A légkondicionálóval is felszerelt járművek alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják őket.
MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

A cég közölte, a "Budapesti trolibusz-járműbeszerzés és kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés" a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ egyik kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt megvalósítását az Európai Unió 3,891 milliárd forinttal támogatja. A támogatási szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel nettó több mint 3,9 milliárd forint.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018