eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az első héten mintegy hatezren látogattak el a mogyoródi vízi vidámparkba, az Aquarénába. A beruházás a tervek szerint 6-8 év alatt térül meg. A 11,5 hektáron kialakított aquapark befogadóképessége 3.000-3.300 fő. A területen 26 csúszdát, 9 medencét, valamint egy 100 fő befogadására alkalmas konferenciatermet alakítottak ki.
Nyitókép: Földi Imre

Érdekes akció: megújul az összes balatoni csúszda

Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Siófokon emlékeztetett arra, hogy két éve a fizetős strandok, idén pedig a balatoni szabadstrandok kaphattak támogatást infrastruktúrájuk fejlesztésére.

A további fejlesztések érdekében az MTÜ a kormány támogatásával egy hónapon belül valamennyi fizetős és szabad balatoni strand számára újabb pályázatot ír ki alapvetően infrastruktúrafejlesztésekre; vizesblokkok, strandlejárók megújulására, füvesítésre, köztéri padokra, világításra, wifik biztosítására. Az MTÜ ezen felül vállalja, hogy támogatják valamennyi Balatonnál található csúszda teljes körű megújulását.

A Balatonnál összesen 85 strand található, ebből 55 fizetős és 30 szabadstrand. A cél, hogy európai szintű legyen valamennyi strand és csúszda. A balatoni csúszdák megújítására az 5 milliárd forintos kereten felül nyílik lehetőség. Még tart a felmérés, hogy mekkora a csúszdák forrásigénye - fűzte hozzá Guller Zoltán. Mindegy, hogy önkormányzati, vagy magán üzemeltetésű, kisebb javításra, vagy teljes felújításra van szükség, fizetős vagy szabadstrandon található, minden csúszda kaphat támogatást.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×