INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

volánbusz

közösségi közlekedés

bártfai-mager andrea

A Volánbusz Zrt. és más regionális közösségi közlekedési cégek távolsági és helyközi vonalakon járó korszerű autóbuszai indulás előtt a népligeti autóbusz-pályaudvaron.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Már csak néhány nap, és indul az új Volánbusz

Infostart

Októbertől országszerte egy állami társaság, a Volánbusz végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást.

A hat regionális közlekedési központ beolvadásával, csaknem 19 ezer fővel a harmadik legtöbb munkavállalóját foglalkoztató állami társaság jön létre. Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: az integrációval egy szakmailag jól felkészült, az utazási és a megrendelői igényekhez jobban igazodó, hatékonyabban működő és gazdálkodó, a piacnyitásra felkészült versenyképes közlekedési vállalat jön létre.

Az egyesülési folyamat sem a menetrendre, sem az utazási tarifákra nincs hatással,

ugyanakkor az országos szolgáltatási lefedettséggel rendelkező társaság egységesebb és egyben magasabb színvonalú szolgáltatást tud majd nyújtani az utazóknak.

Az Állami Számvevőszék megerősítette, a helyközi közösségi közlekedés további fejlesztését és a szolgáltatás minőségének javulását várja a szolgáltatók teljes integrációjától.

Hónapok óta tartó előkészítő munka után történik meg az egyesülés, a hat regionális közlekedési központ jogutódlás útján beolvad a Volánbusz Zrt.-be. Ezzel nem ér véget az integrációs folyamat, amelynek lebonyolításával a társaság elnök-vezérigazgatóját, Dávid Ilonát bízták meg. A következő időszakban meg kell oldani egyebek mellett a területileg eltérő tevékenységek, informatikai rendszerek összehangolását, a párhuzamosságok megszüntetését, a szakterületek működésének egységesítését.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018