eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Torlódás az M7-es autópályán Törökbálint közelében 2014. augusztus 9-én. Az autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 15-ös kilométerszelvénynél három személyautó ütközött össze. A baleset négy sérültjét a mentők kórházba vitték. Az autópályán több kilométeres torlódás alakult ki.
Nyitókép: MTI Fotó: Lakatos Péter

Nyári dugók az M7-esen: kiderült, melyik nap vannak a legkevesebben

Egy átlagos augusztusi szombaton csaknem 45 ezer autó közlekedett az M7-es autópályán - mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt vezérigazgatója, Bartal Tamás az InfoRádiónak. Ez közel háromszorosa egy átlagos januári szombat forgalmának.

A legforgalmasabb hónap idén is az augusztus volt, amikor az összes eladott e-matrica száma meghaladta az 1,7 milliót.

A nyári balatoni szezon miatt a NÚSZ kiemelten figyelte az M7-es autópálya forgalmának alakulását. Itt is az augusztus volt a legkiemelkedőbb, szombatonként a sztráda átlagos napi forgalma megközelítette a 45 ezer járművet, ami majdnem háromszorosa egy átlagos januári szombat forgalmának.

A legkevésbé forgalmasnak a keddi napok bizonyultak.

A NÚSZ kamerái és szakemberei a nyáron összesen 123 millió járművet ellenőriztek, csak augusztusban több mint 45 milliót. Az e-útdíj rendszerben 2,4, az e-matrica rendszerben 4,5 százalékkal növelték az ellenőrzések számát, a jogosulatlan úthasználatra vonatkozó adatok feldolgozása még tart.

Arányait tekintve a legnagyobb mértékben a motorosok havi matricájának értékesítése nőtt, darabszámban több mint 30, a bevételt tekintve csaknem 24 százalékos a növekedés.

Az autósok és a motorosok a heti (10 napos) e-matrica helyett egyre inkább a havi országos, vagy az éves megyei matricát választják. A heti matricából 5 százalékkal kevesebb fogyott, mint tavaly nyáron, ugyanakkor a havi országosból 16, az éves megyeiből 13 százalékkal több kelt el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×