eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lépcsőn közlekedő emberek a Keleti pályaudvar csarnokában 2015. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Számos veszély leselkedik ránk az aluljárókban

Az aluljárós vásárlás veszélyeire figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A nem megfelelő higiéniai körülmények között tárolt élelmiszerek ételfertőzést okozhatnak.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóságok a kockázati besorolások alapján rendszeresen ellenőrzik a legális tevékenységet folytató termelőket és forgalmazókat – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője. Tóth Dávid közölte, hogy az illegálisan árusító tevékenységet folytatókról viszont nincs nyilvántartás, őket nem tudják ellenőrizni.

Az ilyen árusítás felszámolása érdekében rendszeresen vannak összevont hatósági ellenőrzések.

Gyakori gond, hogy nem védik a készételeket a szennyeződésektől az aluljárós árusok. Érkezett bejelentés arról, hogy

galamb tévedt be az aluljáróban működő egységbe.

Ezeket az eseteket azonnal kivizsgálják, és a vállalkozók is megsemmisítik az élelmiszereket, ha szennyeződés éri őket – fejtette ki a Nébih osztályvezetője.

A nem megfelelő higiéniai körülmények között tárolt vagy rosszul elkészített élelmiszerek hányással, hasmenéssel járó ételfertőzést okozhatnak – mondta Szegheő Péter doktor. A belgyógyász szerint oda kell figyelni a kézmosásra és arra, hogy az étel elfogyasztása környezetében ne fogjuk meg a nyilvánosan elérhető dolgokat, például a nyilvános vécé kilincsét, ha a másik kezünkben étel van.

A belgyógyász szerint általában nem a rossz alapanyag, hanem az étel készítője felelős a fertőzésekért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×