INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

magyar honvédség

korom ferenc

katona

hm

Különleges műveleti katonák bemutatója a honvédelmi napi haditechnikai bemutatón a budaörsi reptéren 2019. május 17-én.

A honvédelem napja - ma már nem lehet rutinszerűen reagálni arra, ami történik

InfoRádió

Hogy mindenki békében és biztonságban élhessen, Magyarországnak és a térségnek erős, ütőképes honvédségre van szüksége - jelentette ki a Magyar Honvédség parancsnoka a honvédelem napja alkalmából.

Háromnapos haditechnikai és légi bemutató kezdődött pénteken a budaörsi repülőtéren. A rendezvény első napján Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka a megkezdett haderőfejlesztést az elmúlt fél évszázad legátfogóbb védelmi fejlesztésének nevezte, és a kadétprogramban részt vevő diákok előtt arról is beszélt, hogy idén több embert kívánnak megszólítani, és a jövő nemzedékek képviselőihez is el akarják juttatni a következő üzenetet.

"Magyarországnak és a térségnek erős, ütőképes honvédségre van szüksége, hiszen a magyaroknak és a térségban lakóknak elengedhetetlenül szüksége van arra, hogy békében és biztonságban élessenek."

A parancsnok arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban nagyot fordult a világ. Nemcsak a technika fejlődött hatalmas ütemben, de a biztonságpolitikában is jelentős változások mentek végbe.

"A közel-kelet után immár Európában is új fenyegetések jelentek meg, amelyek összességében új kihívásokat jelentenek, ezekre nem lehet rutinszerűen reagálni.

Ebben a korábbinál sokkal összetettebb környezetben a hagyományos katonai, modern és hibrid hadviselés elemei egyaránt jelen vannak, amire tudnia kell a Magyar Honvédségnek reagálnia."

Korom Ferenc elmondta: önállósodott, átalakult és újjászerveződött a honvédség vezetési rendszere, megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága, ami biztosítja azt a fejlődést, amely képessé teszi a honvédséget arra, hogy a kor biztonsági kihívásainak megfelelő modern haderővé, az önálló állam egyik pillérévé váljon.

"A Magyar Honvédség az önök biztonságának záloga, azonban ahhoz, hogy ezt a biztonságot minél magasabb szinten tudjuk garantálni,

jól felszerelt, kiképzett és motivált katonákra, valamint őket és erőfeszítéseiket támogató hátországra van szükség."

Végül egy kis történelmi visszatekintés: a magyar katonáknak 1849. május 21-én - a szabadságharc tavaszi hadjáratának végén - három hétig tartó ostrom után sikerült visszaszerezniük a budai Várat. Ennek emléket állítva 1992 óta május 21. a honvédelem napja.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Korom Ferenc - a honvédelem napján
 
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Szilvágyi Sándor

Életének 57. évében vasárnap este elhunyt Szilvágyi Sándor Artisjus- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018