eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) és Sándor Tamás dandártábornok, az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka (b2) a szolnoki helikopterbázison tartott technikai bemutatón 2018. december 13-án.
Nyitókép: Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) és Sándor Tamás dandártábornok, az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka (b2) a szolnoki helikopterbázison tartott technikai bemutatón 2018. december 13-án. MTI/Mészáros János

Rakétavédelmi rendszert vásárol Magyarország

A kézifegyvergyártásra kell fókuszálnia a magyar fegyvergyártásnak - mondta az InfoRádiónak a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor hozzátette: az összeszerelés már megindult, emellett idén már a kézifegyverek sorozatgyártása is elkezdődik Kiskunfélegyházán.

Magyarországnak erős, ütőképes honvédségre van szüksége, amely önállóan és a szövetségi rendszerben is képes ellátni feladatait – jelentette ki a miniszter. Benkő Tibor arról is beszélt, hogy

már 2020-21 környékén lehet eredménye a közép-hatótávolságú rakétavédelmi rendszer beszerzését szolgáló tárgyalásoknak.

Nem egyedül az amerikaiakkal tárgyalunk, hanem bárkivel, aki erre a pályázatra jelentkezik, és megfelel a kiírásnak - mondta a miniszter.

Benkő Tibor a folyamatban lévő fejlesztésekről elmondta, hogy az összeszerelés után hamarosan megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán.

Pisztoly, géppisztoly, gépkarabély és mesterlövő-, illetve speciális fegyverek készülnek

majd a kiskunfélegyházi gyárban.

A magyar hadiipar úgy lehet működőképes, ha minden szervezet, amelyik fegyverrel lát el feladatot, magyar gyártmányokat használ - hangsúlyozta a miniszter. Tehát

a katonákon kívül a rendőrség, a büntetés végrehajtás és a NAV is a Kiskunfélegyházán gyártott fegyvereket fogja megvásárolni. Mi így kalkuláltunk - mondta a honvédelmi miniszter.

Hozzátette: ha a magyar fegyvergyár két műszakban termel, akkor a hazai igények négy évre stabil megrendeléseket biztosítanak. Ez azonban kevés, hiszen nem csupán 4-5 évre hozzák létre a fegyvergyártó kapacitást, ezért az exportlehetőségeket is ki kell majd használni.

A nemzetközi kereslet alakulását látva ki lehet jelenteni, hogy lesz kereslet a világban a Magyarországon gyártott kiváló és modern fegyverekre - mondta Benkő Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×