INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

honvédelem

fegyvergyártás

benkő tibor

rakétavédelmi rendszer

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) és Sándor Tamás dandártábornok, az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka (b2) a szolnoki helikopterbázison tartott technikai bemutatón 2018. december 13-án.

Rakétavédelmi rendszert vásárol Magyarország

InfoRádió

A kézifegyvergyártásra kell fókuszálnia a magyar fegyvergyártásnak - mondta az InfoRádiónak a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor hozzátette: az összeszerelés már megindult, emellett idén már a kézifegyverek sorozatgyártása is elkezdődik Kiskunfélegyházán.

Magyarországnak erős, ütőképes honvédségre van szüksége, amely önállóan és a szövetségi rendszerben is képes ellátni feladatait – jelentette ki a miniszter. Benkő Tibor arról is beszélt, hogy

már 2020-21 környékén lehet eredménye a közép-hatótávolságú rakétavédelmi rendszer beszerzését szolgáló tárgyalásoknak.

Nem egyedül az amerikaiakkal tárgyalunk, hanem bárkivel, aki erre a pályázatra jelentkezik, és megfelel a kiírásnak - mondta a miniszter.

Benkő Tibor a folyamatban lévő fejlesztésekről elmondta, hogy az összeszerelés után hamarosan megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán.

Pisztoly, géppisztoly, gépkarabély és mesterlövő-, illetve speciális fegyverek készülnek

majd a kiskunfélegyházi gyárban.

A magyar hadiipar úgy lehet működőképes, ha minden szervezet, amelyik fegyverrel lát el feladatot, magyar gyártmányokat használ - hangsúlyozta a miniszter. Tehát

a katonákon kívül a rendőrség, a büntetés végrehajtás és a NAV is a Kiskunfélegyházán gyártott fegyvereket fogja megvásárolni. Mi így kalkuláltunk - mondta a honvédelmi miniszter.

Hozzátette: ha a magyar fegyvergyár két műszakban termel, akkor a hazai igények négy évre stabil megrendeléseket biztosítanak. Ez azonban kevés, hiszen nem csupán 4-5 évre hozzák létre a fegyvergyártó kapacitást, ezért az exportlehetőségeket is ki kell majd használni.

A nemzetközi kereslet alakulását látva ki lehet jelenteni, hogy lesz kereslet a világban a Magyarországon gyártott kiváló és modern fegyverekre - mondta Benkő Tibor.

Nyitókép: Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) és Sándor Tamás dandártábornok, az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka (b2) a szolnoki helikopterbázison tartott technikai bemutatón 2018. december 13-án. MTI/Mészáros János

Kapcsolódó hang

Interjú Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018